benegre.cat
Notícies

El Govern espanyol ultima la manitaxa per a les ciutats amb dret d'acollir manifestacions

Mariano Rajoy sembla disposat a atendre les peticions de les organitzacions empresarials i dels gremis per regular el dret a manifestar-se. L’executiu entén que el carrer és de tothom i que ocupar-lo en exclusiva requereix complir unes normes. El govern popular vol establir les zones on es podran realitzar concentracions d’obrers i, d’altra banda, determinar-ne un calendari.

El govern entén que les manifestacions són actes que generen uns ingressos a les ciutats que les acullen, sobretot en els sectors del transport i la restauració, i unes despeses, bàsicament en serveis de seguretat i neteja. Per això, el proper Consell de Ministres -seguint les indicacions de l’informe sobre manifestacions elaborat per les FAES-, aprovarà un decret llei sobre ciutats manifestants.

Aquestes ciutats han estat designades seguint els criteris de serveis que ofereixen als turistes. Les primeres seleccionades són: Baqueira Beret, Barcelona, Benidorm, Granada, Madrid, Marbella, Navacerrada, Platja d’Aro, Sevilla, Sierra Nevada, Torrevella i València. A partir de l’entrada en vigor del decret, les ciutats que vulguin acollir manifestacions hauran de complir els requisits establerts a la norma.

D’altra banda, el decret llei sobre manifestacions establirà unes dates concretes en què podran celebrar-se. En aquest sentit, segons ha pogut saber Benegre.cat, les dates són els dies de pont, la setmana de Nadal i la del 15 d’agost. La llei també preveu que a l’hivern les manifestacions es faran en ciutats de turisme d’estiu i a l’inrevés.

El govern també estudia aplicar una impost, ¨la manitaxa”, al sector de la restauració que seria d’uns cinc cèntims per canya de cervesa i nou cèntims per tapa o entrepà.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies