benegre.cat
Notícies

La cocaïna del Raval obté una Denominació d’Origen

El jurat creu que “la droga és un model d’integració social perquè uneix les persones més enllà d’orígens, ideologies o religions”

La Federació d’Addictes Reincidents sense Límits Aparents (FARLA) ha distingit la cocaïna produïda al Raval amb un certificat de Denominació d’Origen, la màxima qualificació a la qual pot aspirar un estupefaent. El consell regulador de l’entitat, integrat majoritàriament per publicistes i exalumnes de postgrau de la Universitat Pompeu Fabra, no només ha valorat “la qualitat i la quantitat del producte”, sinó també la trajectòria del barri barceloní a l’hora de consolidar “el seu propi segell, que ha sabut combinar a la perfecció la matèria primera procedent de Colòmbia amb el saber fer de la Zona Franca i els seus clans familiars”.

El reconeixement a la cocaïna del Raval per part de la FARLA ha estat molt celebrat entre la família Pajares i el teixit social del barri. Pere Ximenis, director de l’esplai La Rotllana de l’Esperança, ha defensat la droga com a “model d’integració i cohesió social. No importa el color de la pell; ni tan sols els orígens, la llengua o les creences de cadascú. Quan es tracta de fer unes esnifades, tots som iguals. La cocaïna uneix les persones, igual que el poble jueu uneix nazis i musulmans des de la Segona Guerra Mundial. És una cosa que intentem transmetre a la canalla des de ben petits”.

Orgullós de què el Raval torni a ser “alguna cosa més que les exposicions rares del MACBA”, Ximenis ha volgut tenir paraules d’agraïment per als traficants i consumidors del barri. “Tothom sap que la majoria d’ells són persones vinculades a la política. Popularment, se’ls coneix com a Col·lectiu 29 de Febrer, perquè abans només venien pel Raval cada quatre anys i per demanar el vot. Però ara s’han tornat a guanyar la confiança dels veïns. Aconseguir aquesta Denominació d’Origen és la millor contribució que ha fet la classe política pel barri en tots aquests anys de democràcia”.

Potser per això, Pere Ximenis espera que l’obtenció del màxim certificat de qualitat de la FARLA incrementi la implicació de les institucions per potenciar el consum massiu de cocaïna a Catalunya. “Especialment, entre la poca gent que encara no hi està enganxada. Que ningú ho oblidi: estem parlant d’un símbol innegable de la nostra identitat com a país“. De fet, per donar a conèixer “la coca nacional” entre la ciutadania, La Rotllana de l’Esperança i altres esplais catalans han redactat un manifest per exigir “que es pugui comprar virtualment a través de la pàgina web Productes de la Terra i que voluntaris d’Òmnium Cultural en reparteixin mostres gratuïtes durant el Saló de l’Ensenyament”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies