benegre.cat
Notícies

La Generalitat cobrarà la taxa turística a través dels trilers

El portaveu del Govern de Catalunya, Francesc Homs, ha explicat avui en roda de premsa que la Generalitat recaptarà l’impost turístic a través dels trilers de les Rambles i altres llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona. A la Costa Brava, l’import de la sisena copa que consumeixi el turista anirà íntegrament a les arques públiques.


L’equip de govern de la Generalitat ha arribat a un acord sobre la fòrmula per cobrar l’anomenada “taxa turística”, que gravarà els visitants a les ciutats catalanes a partir del proper estiu. A Barcelona, la comissió encapçalada pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Collell, i el d’Interior, Felip Puig, ha decidit cobrar-lo a través “d’un dels símbols més il·lustratius de la capital de Catalunya, els trilers”, segons ha explicat Homs.

El portaveu ha aclarit que “estem parlant de persones molt arrelades a la cultura catalana, que entretenen els turistes amb el seu joc de la boleta i en treuen un rèdit econòmic”. Consideran l’elevat volum d’ingressos, la Generalitat cobrarà l’impost turístic directament als trilers. “Creiem que així l’aplicació de la taxa turística tindrà menys impacte en els turistes, acostumats a perdre grans sumes en pocs segons”, ha afirmat Homs en una roda de premsa al Palau de la Generalitat.

Per la seva banda, el cap de l’Associació de Trilers Residents Afincats a Catalunya Avui (ATRACA), Ígor Stroeskovic, d’origen albanès, ha valorat que “és un pas endavant per la nostra comunitat, posarem la nostra habilitat a disposició del nostre país”.

Pel que fa a la Costa Brava, la taxa turística es recaptarà en els bars i discoteques freqüentades per britànics i alemanys a les temporades de vacances. La Generalitat es quedarà amb l’import íntegre de la sisena copa que prenguin els visitants. Francesc Homs ha explicat que “hem comprovat que cada turista en pren una mitja de 18 a l’hora. Amb el saber estar que caracteritza aquests visitants de l’Europa avançada, estem convençuts que de bon grat contribuiran a millorar l’economia del seu destí turístic preferit.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies