benegre.cat
Notícies

Èxit massiu de la macro-manifestació contra les manifestacions

Diverses poblacions de Catalunya van acollir ahir sengles concentracions en protesta per les manifestacions massives que assoten els centres urbans catalans en els darrers mesos. A Barcelona, els organitzadors parlen de 750.000 assistents, una xifra que la Guàrdia Urbana rebaixa a 12,5 en el clàssic ball de xifres. La concentració va tenir rèpliques a Girona, Lleida, Tarragona i Ultramort (Baix Empordà).


Catalunya ha dit prou a les manifestacions amb diverses concentracions a les principals ciutats del país. A Barcelona, els manifestants van recórrer la Via Laietana fins al Plau de Palau al crit de “Prou manifestacions, n’estem fins als collons”. Les habituals escenes de destrossa del mobiliari urbà i crema de contenidors es van repetir fins ben entrada la matinada, el que va provocar la intervenció del propi Conseller d’Interior, Felip Puig, armat amb uns nunchakus, part del nou equipament reglamentari dels Mossos d’Esquadra. Benegre.cat ha pogut parlar amb alguns  joves violents habituals en qualsevol sarau, que han explicat el motiu de la seva actitud: “si tothom surt al carrer a queixar-se i a tirar pedres contra el qui toqui, nosaltres perdem raó de ser i ens veurem obligats a estudiar o treballar d’una vegada per totes”.

La manifestació contra les manifestacions arriba després d’uns darrers anys on prendre el carrer ha estat la tònica habitual de la ciutadania. El Grup Organitzat Sobreexcitat (GOS), organitzador de les protestes, va llegir un comunicat en finalitzar la marxa, protestant per “la contínua i esgotadora costum de manifestar-se per qualsevol cosa. A la gent només li cal una excusa per no anar a treballar i anar a fotre crits al carrer. Des del GOS, diem prou a les acampades i a les manifestacions amb aquesta manifestació”. El col·lectiu ha anunciat noves protestes i manifestacions si la ciutadania segueix manifestant-se en un futur proper.

El Departament d’Interior ha acollit els fets amb “incredulitat davant aquesta espiral absurda”. En acabar la manifestació de Barcelona, el conseller Felip Puig va haver de ser ingressat d’urgència per un brot bipolar passatger, segons ha explicat el seu equip “a causa de la contradicció d’enviar Mossos contra una manifestació que vol evitar les manifestacions”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies