benegre.cat
Notícies

El Príncep Felip podria renunciar a la corona espanyola per esdevenir el primer rei de la Catalunya independent

 

La Casa Reial ha informat en un comunicat oficial que el Príncep Felip estudia renunciar als seus drets com a hereu de la corona del Regne d’Espanya i oferir-se com a monarca de la Catalunya independent. Als seus 44 anys, l’hereu dels Borbons veuria la via catalana com un camí més ràpid al tron que no pas la successió al seu pare, el rei Joan Carles I.

El Príncep Felip podria estar vivint els seus últims dies com a hereu de la corona espanyola. La Casa Reial ha emès aquest matí un comunitat, enviat als principals mitjans de comunicació i publicat a la pàgina oficial de Tuenti, que l’hereu es postula com el primer monarca de l’estat català. Segons informen fonts de La Zarzuela, després de dècades esperant el relleu i vist l’òptim estat de salut del monarca, Joan Carles I, el Príncep Felip preferiria la via catalana per accelerar la seva proclamació.

Un dels periodistes més vinculats a la Casa Reial, Jaime Peñafiel, ha explicat a benegre.cat que “la majoria dels coetanis del Príncep ja gaudeixen dels privilegis de regnar als seus països i ell se sent desplaçat, poca cosa en comparació als altres”. El seu equip assessor preveu que Catalunya aconseguirà la independència abans que el rei Joan Carles I abdiqui del seu càrrec, amb la qual cosa Felip podria esdevenir rei del nou estat abans.

El Príncep es desplaçarà la propera setmana a Barcelona per iniciar una roda de contactes amb les principals forces polítiques catalanes, a qui traslladarà la decisió. Dilluns s’entrevistarà amb el President de la Generalitat, Artur Mas, i després amb els principals grups de l’oposició. Dijous serà el torn del líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, que ja ha avançat que “si hem de renunciar a la república per aconseguir la independència, no ens ho pensarem dues vegades”.

Felip Borbó i Grècia, Príncep d’Astúries i de Beckelar, de Girona i de Viana, Duc de Montblanc, Compte de Cervera i Senyor de Balaguer, renunciaria als seus títols actuals per esdevenir Felip I de Catalunya. La Princesa Letízia veuria amb bons ulls però amb mala cara el trasllat i ja estaria buscant residència a Barcelona en alguns dels pisos de protecció oficial que la Generalitat destina a famílies amb pocs recursos. Pel que fa a la corona espanyola, la Infanta Elena passaria a ser-ne l’hereva directa, el que pels experts “assegura una continuïtat en el saber fer dels Borbons”.

 

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies