benegre.cat
Notícies

La polèmica dels guinyols francesos acaba amb els titelles de tot l'estat

El govern espanyol va aprovar ahir la prohibició total de qualsevol mena de representació titellaire a tot l’estat. La nova llei, impulsada pel Partit Popular amb el suport de la majoria de grups parlamentaris, neix amb l’única intenció, segons paraules del ministre d’Educació i Cultura Juan Ignacio Wert, de no caure en l’«aberració» i la «falta de respecte» que han suposat les «despectives crítiques» que ha rebut l’esport espanyol per part dels guinyols francesos.

Les “desafortunades” imitacions i la seva “falsa vinculació amb el dopatge” d’esportistes com Alberto Contador, Rafa Nadal, Íker Casillas i Pau Gasol han impulsat a l’executiu a prendre una decisió que afectarà a totes les comunitats autònomes, inclosa Catalunya. D’aquesta manera, queden totalment prohibides i sota pena de presó les representacions en les que apareguin titelles, putxinel·lis, ninots fets de qualsevol material i fins i tot mitjons que representin alguna mena de personatge. Una mesura que ja ha aixecat certa polseguera en l’àmbit de l’oci i l’espectacle, ja que podria comportar pèrdues ruïnoses per a un sector que ja no ho estava passant del tot bé amb la crisi que afecta la nostra societat. La nova llei  impedirà per exemple que la Granota Gustavo pugui ser vista en públic (la presó de Quatre Camins podria ser el seu destí), així com l’intent de qualsevol roda de premsa d’Aitor Karanka, conegut com el principal titella en les obres de teatre de l’humorista i ventríloc portuguès Jose Mourinho.

El Sindicat del Titellaire ja ha anunciat, en boca del seu portaveu oficial, Rafel Alberti Tella, que es preparen tota una sèrie de mobilitzacions arreu del territori nacional per aquest mateix cap de setmana en senyal de protesta davant una mesura que es considera del tot “injusta” i “innecessària”. “No poden tallar-los les ales d’aquesta manera tan cruel. La nostra és una feina del tot digna que no fa mal a ningú. Som titelles, sí, però no se’ns pot fotre mà d’aquesta manera tan descarada”, manifestava Alberti.

La Plaça Catalunya de Barcelona, la Puerta del Sol de Madrid, les obres abandonades de l’Expo de Sevilla (Curro donarà suport per videoconferència al ser massa arriscada la seva presència) i la pista principal de l’Aeroport de Castelló es convertiran a partir d’aquest diumenge en l’epicentre de les protestes d’un sector que vol dir la seva d’una vegada per totes “i sense que ningú ens mogui els fils”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies