benegre.cat
Notícies

ETA rellogarà els seus ‘zulos’ com a habitatges de protecció oficial

La PAH assegura que els antics amagatalls de l’organització terrorista són més amplis i confortables que la majoria de pisos actuals

Després d’un llarg procés de debat intern, la branca paramilitar d’ETA ha acceptat la proposta del govern espanyol de reaprofitar els zulos que fins ara feia servir per retenir la gent que segrestava com a habitatges de protecció oficial. En un comunicat enviat al diari Gara i al correu electrònic d’Arnaldo Otegi, la banda ha assegurat que “les noves vivendes es destinaran a les persones econòmica, cultural i psíquicament més necessitades, com ara agents de la Guàrdia Civil i funcionaris de presons. La tipologia dels inquilins, per tant, seguirà sent la mateixa de sempre”.

Tot i les crítiques de bona part de l’esquerra abertzale, que ha qualificat la decisió com “una baixada de pantalons davant del capitalisme espanyol”, la cúpula d’ETA ha justificat el lloguer dels zulos com “una nova fórmula de generar ingressos” per a la seva causa. “Això de matar ja no sortia a compte. I d’extorsionar les empreses ja se n’ocupen els bancs. Havíem de reinventar el negoci o tancar definitivament la barraca per posar-nos a treballar. I a veure qui és el valent que li diu a uns tios que s’han passat mitja vida preparant atemptats que, a partir d’ara, s’hauran d’aixecar a les vuit del matí per anar a treballar de debò a canvi d’un sou de merda… Jo segur que no me la jugo”, argumenta un dels líders de l’organització terrorista.

El posicionament de la cúpula etarra confirma la mala situació financera de la banda, immersa en un ERO des que va anunciar el cessament definitiu de la violència. “Ja no fem dinar d’empresa ni ens donen el lot de Nadal. I també ens han tret el wi-fi dels pisos francs. Hem passat d’apretar el gatell a apretar-nos el cinturó”, confessa Jokin Larrazábal a través del Twitter del Komando Nafarroa. “Estan trepitjant els nostres drets laborals com a terroristes. I tots els partits polítics que no condemnin aquesta violència de forma explícita també en seran còmplices. Som les víctimes d’aquest procés de pau i ningú té en compte el nostre patiment.”, exclama un dels instigadors habituals de la kale borroka a Hernani.

La mala maror que hi ha a l’entorn d’ETA arran de la conversió dels zulos en habitatges protegits no impedirà que les noves residències s’inaugurin amb un acte simbòlic. De fet, l’organització terrorista ja ha avançat que els presentadors de la gala seran José Barrionuevo i Rafael Vera, que també gaudiran d’una nit amb totes les despeses pagades a la suite Ortega Lara.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies