benegre.cat
Notícies

La tartana serà el vehicle de moda a partir de la propera dècada

Els cotxes, camions i motocicletes tenen els dies comptats. Una enquesta ha revelat que el vehicle de moda per a la propera dècada no serà cap dels que utilitzem en l’actualitat, ja que l’elevat preu del carburant, que podria créixer fins a límits desorbitats en aquests anys, obligarà als ciutadans a buscar alternatives molt més econòmiques. És aquí on apareix la tartana, el mitjà de transport que agafarà protagonisme ben aviat i sobre el qual els grans concessionaris ja hi estan posant tota la seva atenció.

Aquell petit carruatge de dues vares i dues rodes que va esdevenir tot un “boom” al segle XIX i que avui dia semblava que havia quedat enterrat per sempre, és a només un pas de tornar-se a deixar veure pels carrers, avingudes, autovies i fins i tot autopistes del nostre país. La crisi que afecta la nostra societat, així com els grans esforços de les famílies per poder omplir el dipòsit del seu vehicle de tant en tant (existeixen ja casos d’algunes persones que han hagut de demanar un crèdit al banc), han fet veure a les empreses que els cotxes no tenen futur. I és aquí on la tartana de tota la vida hi té molt a dir.

El fabricant d’automòbils SEAT, des de la seva seu a Martorell, ha anunciat que a partir del 2013 aturarà la seva producció de vehicles i que, des de llavors, se centrarà a construir mitjans de transport molt més a l’abast de la butxaca dels consumidors. L’empresa ha indicat que impulsarà la producció de milers de tartanes, un mitjà d’un cost molt més econòmic, que consumeix molt menys i que pràcticament no contamina (depenent de l’emissió de gasos de cada cavall, sempre i quan aquest entri dins la Normativa Europea). SEAT, seguint amb la seva política d’utilitzar noms de localitats per als seus models, té previst llençar-ne al mercat entre els dos propers anys. Es tracta de les Tartanes Altafulla, Castellfollit de la Roca, Majadahonda, Bélmez i Riumors.

SEAT mostra el seu convenciment que la gent no s’ho pensarà dues vegades i que optarà per fer de la tartana el seu “millor company de viatge”, encara que tem que, el dia de demà, la Generalitat, amb l’excusa de la crisi, augmenti el preu de la civada o, fins i tot, abusi dels radars a les carreteres per multar a la mínima que el cavall excedeixi la velocitat permesa.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies