benegre.cat
Notícies

Els sindicats xifren en un 104% el seguiment de la vaga i el govern crea el carnet de protestant

L’endemà de la vaga general, els sindicats majoritaris –aquells que reben més subvencions dels pressupostos generals de l’Estat, i el govern espanyol han començat el tradicional ball de bastons sobre les xifres de seguiment de l’aturada. Segons representants dels treballadors, el 104% dels espanyols van secundar l’aturada, una xifra que l’executiu de Rajoy rebaixa fins el 6,9% -en números absoluts. Per evitar la disparitat de xifres, l’Estat crearà el carnet de vaguista i/o manifestant que s’haurà de validar cada cop als caixers de la xarxa 4B i al ServiCaixa.

Segons les dades obtingudes per Benegre.cat, els sindicats majoritaris conclouen que el 104% de la població ha fet vaga. Els representants dels treballadors inclouen en aquesta xifra els fetus de més de 13 setmanes. Segons els sindicats, a partir d’aquest edat, un embrió ja protesta i genera malestar a la mare si aquesta pren una decisió contraria als seus interessos. Per això, segons les dades dels delegats sindicats, tots els fetus han secundat la vaga.

Per acabar amb el ball de bastons que suposen fer el recompte de treballadors que fan vaga i/o de persones que assisteixen a una manifestació, el govern crearà el Carnet de protestant (CP). Aquest document, l’expedirà la direcció general de Policia i cada vegada que un ciutadà faci vaga o vagi a una manifestació l’haurà de validar en un caixer automàtic.

Els sindicats ja han posat el crit al cel perquè sostenen que el CP serà una eina més per controlar els ciutadans, restringir la llibertat, i fins i tot acabar fent llistat de ciutadans que protesten i ciutadans que no. Segons els representants dels treballadors, l’Agència de Protecció de dades hauria de pronunciar-se i portar el CP al Tribunal Europeu de Drets Humans.

Un portaveu de l’executiu ha assenyalat que el Carnet de protestant generarà llocs de treball perquè algú l’haurà d’imprimir, algú els haurà de portar a les comissaries, i s’hauran de contractar més policies per repartir-los. El govern també sosté que si augmenten les manifestacions i/o les vagues, l’economia revifarà perquè s’hauran d’instal·lar més caixers per validar el CP.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies