benegre.cat
Notícies

Espanya pagarà el seu deute amb Catalunya amb Tickets Restaurant

És una de les poques propostes de l’Estatut que no van ser aniquilades pel Tribunal Constitucional

Les protestes catalanes a la no inclusió del deute, de prop de 1.000 milions d’euros, als pressupostos del 2012 han fet reaccionar Madrid. El govern abonarà els 219 milions d’euros pendents del 2009 i els 759 del 2008 en Ticket Restaurant, segons el Ministre de Guindos, la fòrmula és una de les “noves maneres creatives que treballa Espanya per sortir de la crisi”. Catalunya ho acceptarà “per no passar gana”


Els pressupostos del govern espanyol per al 2012, presentats aquesta setmana, van caure com un gerro d’aigua freda a les terres catalanes. L’executiu central, una vegada més, ignorava el deute amb Catalunya i deixava a zero la partida amb el que queda pendent de l’Estatut: 219 milions d’euros corresponents a la disposició addicional tercera el 2009 més els 759 milions corresponents al 2008. L’incompliment espanyol va fer reaccionar la majoria de forces polítiques catalanes, que van posar el crit al cel reclamant el botí. Fins i tot, el PSC va protestar en un exercici d’amnèsia remarcable, doncs l’anterior executiu socialista de Zapatero tampoc va liquidar el deute.

Segons ha pogut saber benegre.cat, ahir el President de la Generalitat, Artur Mas, i el Conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, van fer un viatge llampec a Madrid per pressionar el govern amenaçant amb proclamar la independència aquesta mateixa setmana. L’efecte va ser el desitjat i, aquest matí, el Ministre d’Economia Luis de Guindos ha anunciat que Espanya saldarà el deute amb Catalunya abonant els 970 milions pendents en Ticket Restaurant.

De Guindos ha explicat que el seu Ministeri “porta setmanes treballant en noves fòrmules creatives per tirar endavant els números i sortir de la crisi” alhora que ha lloat els Ticket Restaurant assegurant que “els accepten a gairebé tots els bars de menú”. Fonts de la Generalitat han confirmat que Catalunya accepta el format de pagament perquè “si havíem de complir amb l’amenaça d’independitzar-nos… era un merder”. Els Ticket Restaurant arribaran aquesta setmana a Barcelona dividits en 970 milions d’unitats d’un euro, a raó de 142 tickets per català.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies