benegre.cat
Notícies

Una família desterra una àvia per no saber cuinar

La pobra anciana havia revelat que, pels àpats assenyalats del calendari, comprava menjar preparat d’amagat

Eugènia Casals, octogenària de Sant Martí Sesgueioles (Anoia), ha estat desterrada de la seva localitat per no saber cuinar. La família, avergonyida de tenir l’única àvia del país totalment incapaç als fogons, i farta dels seus menús insofribles, l’ha delatat a la premsa. L’alcalde del poble ha signat la seva expulsió, qualificant d’”intolerable” la situació i considerant que “segur que la vida al bosc l’espavila”.

“No puc soportar-ho més. No sé cuinar”. Aquests van ser els duríssims mots que Eugència Casals, àvia de la vil·la de Sant Martí Sesgueioles, va pronunciar davant els seus quatre fills, tres joves  vuit néts, reunits a la taula en el tradicional de diumenge. “No sé fer ni una truita”, va deixar anar després de dècades dissimulant.

La família, avergonyida, va avisar als mitjans de comunicació que a hores d’ara encara rodegen la casa pairal dels Casals, al centre històric d’aquest poble de l’Anoia. La matriarca, de 83 anys, hauria revelat que en els àpats assenyalats al calendari comprava menjar preparat d’amagat però que no sempre s’ho podia permetre i no ha pogut suportar més la pressió: “Se suposa que una àvia ha de conéixer el receptari català a la perfecció i cuinar com els àngels. Suposo que no mereixo viure”.

Un dels seus néts, un adolescent plorós que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ha explicat que “jo ja sospitava que els macarrons de les àvies dels meus amics eren més bons… els que portava jo al tupper eren immenjables, però em feia vergonya admetre-ho”. Pel que ha pogut saber benegre.cat, el marti de la Sra. Casals va desaparéixer en circumstàncies desconegudes fa 25 anys i segons un dels seus fills “segur que va fotre el camp perquè no podia suportar més el que cuinava la seva dona”.

L’esdeveniment ha revolucionat Sant Martí Sesgueioles fins al punt que el seu alcalde, Jesús Torrents, ha aprovat el decret per desterrar l’anciana. “En aquest poble cuidem molt bé les tradicions, i una àvia que no sàpiga cuinar no té cabuda en la nostra comunitat”, ha sentenciat el batlle des de la plaça de l’Ajuntament, mentre la senyora Eugènia Casals emprenia el camí cap als boscos.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies