benegre.cat
Notícies

Corea del Nord reemprén el seu programa per enriquir iogurt

El govern nord-coreà de Kim Jong Un ha fet cas omís dels advertiments del Consell de Seuretat de l’ONU i ha anunciat que tornarà a posar en marxa el seu programa d’enriquiment de iogurt i l’inici imminent de nous assaigs. La comunitat internacional posa el crit al cel i Estats Units anuncia noves sancions al país que dirigeix el fill del desaparegut doble d’Amparo Baró, Kim Jong Il.

Res sembla canviar a Corea del Nord després que Kim Jong Un hagi consolidat el relleu al govern després de la mort del seu pare, Kim Jong Il, doble no-oficial de l’actriu espanyola Amparo Baró. Si la setmana passada l’ONU va condemnar l’assaig fallit d’enriquir iogurt natural d’ovella amb L. Casei Imunitas, ara l’executiu de Pyongyang ha anunciat oficialment la ruptura de l’acord subscrit el passat mes de febrer amb els Estats Units, segons el qual es comprometia a posar punt i final al seu perillós programa a canvi que Washington enviés 240.000 tones d’ajuda humanitària durant un any.

Així doncs, Corea del Nord prosseguirà amb l’enriquiment de iogurt, el que la comunitat internacional veu com “una clara i perillosa provocació a la pau mundial”. La Secretària d’Estat nord-americana, Hilary Clinton, ha qualificat “d’amenaça” les maniobres nord-coreanes i ha afegit que “l’enriquiment del iogurt que practica el govern de Kim Jong Un és un acte de guerra doncs és ben coneguda la seva utilitat per fabricas armes nuclears”.

Washington aplicarà noves i dures sancions a la població nord-coreana, que passen per segrestar els canals de televisió i emetre de manera contínua tots els capítols de Hannah Montana i la temporada al complet de la Major League Soccer nord-americana. Per la seva banda, tot i admetre “la tortura que pot suposar aquesta mesura”, fonts de Pyongyang han assegurat que enriquir el seu propi iogurt “és un dret independent que està per damunt de qualsevol collonada que resolgui el Consell de Seguretat de l’ONU”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies