benegre.cat
Notícies

Els Mossos posen en marxa una web per identificar senyores que es colen al supermercat

La conselleria d’Interior sembla haver dit prou als violents i ha preparat una pàgina web per identificar senyores grans que se salten la cua a les caixes dels supermercats, un gremi perseguit a consciència per la policia catalana. Els usuaris de la web podran donar informació sobre la identitat de les infractores i ajudar als Mossos d’Esquadra a la seva detenció. El Director General dels Mossos dóna detalls sobre el seu modus operandi i característiques físiques.


L’època en que les senyores i àvies es podien saltar la cua del supermercat amb impunitat ha passat a millor vida. Així ho espera la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, que avui ha fet pública una pàgina web que permetrà a la ciutadania col·laborar amb els Mossos d’Esquadra per identificar les autores de tan habitual crim contra l’ordre públic.

En una compareixença conjunta, el conseller d’Interior i el Director General de la Policia, Manel Prat, han explicat als mitjans de comunicació els detalls del projecte. Segons Puig “la reincidència d’aquestes persones sense escrúpols és una amenaça per la pacífica convivència dels catalans i hem decidit posar-hi punt i final”. Per la seva banda, Prat ha explicat el “modus operandi” de les delinqüents: “S’apropen sigilosament a alguna cua on hi hagi algú jove i, passet a passet, es posen en paral·lel carregant només un o dos objectes a la vista, com una caixa de galetes i un bric de llet. Quan el jove baixa la guàrdia, fan un pas endavant i treuen el carro, normalment amb la compra per un o dos mesos”.

Quan la víctima s’adona del delicte, “ja és massa tard, la senyora ja s’ha colat” ha afegit Prat, que també ha rebrat que “i pobre de tu que els hi diguis res. Es posaran a cridar que són grans, que els hi queden quatre dies i que ets un poca-vergonya”. Sobre les característiques de les delinqüents, Prat ha explicat que “es tracta de senyores entre 65 i 80 anys, sovint amb el cabell color esbergínia o rosa clar, amb faldilla fosca de puntets i brusa blanca” i també ha advertit que “no s’ha de confondre aquest perfil amb la tribu social de les modernilles, que a vegades també exhibeix aquest desafortunat look”.

La iniciativa de la conselleria d’Interior ha estat molt ben rebuda per l’Agència Catalana de Consum, que ha celebrat que “es posi punt i final a una pràctica esgarrifosa, repugnant”. El projecte, però, també ha despertat les queixes d’altres gremis, com el d’obrers, que demana que Interior actuï per “identificar els avis que es passen tot el dia mirant com construïm un edifici. Les seves observacions i crítiques constants ens minen la moral i són molts els companys que ho han deixat en no poder suportar la pressió”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies