benegre.cat
Esports

Guardiola canvia el Barça pels Dragons i sol·licita la incorporació de Sergio Ramos com a xutador

Tot i que el guió ideat i reproduït per Josep Guardiola diu que se n’anirà del Barça a finals de temporada per acceptar una suculenta oferta de la Federació Anglesa de Futbol, els cercles més íntims del tècnic de Santpedor ja coneixen que la seva voluntat és abandonar el món del futbol. “En Pep no necessita un canvi d’equip, sinó de vida. Deixar enrere tot el que ha fet fins ara per començar de nou. Sense tanta pressió”, afirma un parent seu que també fa galls quan parla. “El primer que vol fer és vendre’s la Medalla d’Or que li va concedir el Parlament de Catalunya per comprar-se uns malabars i un espanta-sogres. És el material que necessita per començar una nova etapa com a animador social en un esplai rural de Sant Ferriol, a la Garrotxa. Aquest és el seu desig personal. Viure la vida al límit”, sosté el familiar.

Les seves noves il·lusions, però, no l’apartaran definitivament de la pràctica esportiva. La intenció de Josep Guardiola és invertir la setmanada que cobri a l’esplai en la refundació dels Barcelona Dragons, l’equip català del futbol americà que va desaparèixer al final de la temporada 2002-2003 per falta de recursos econòmics. El projecte de l’encara tècnic del Barça passa per fer-se càrrec de la parcel·la esportiva i, de fet, ja ha ordenat el fitxatge de Sergio Ramos després de comprovar el seu talent pels xuts llunyans en la tanda de penals de l’eliminatòria de semifinals de la Champions entre el Real Madrid i el Bayern.

Guardiola confia cegament en les possibilitats del jugador madridista, encara que la seva experiència en el futbol americà sigui nul·la. “La principal diferència respecte el futbol és que la pilota no és rodona, sinó ovalada. Però entenc que Ramos ni se n’adonarà. La geometria mai ha estat el seu fort”, raona Guardiola. L’altra incorporació que està sobre la taula és del porter del Chelsea, Petr Cech, perquè “el pressupost d’aquesta primera temporada serà molt auster i amb el seu fitxatge ja ens estalviem la despesa d’un casc protector”. Seguint aquesta línia de contenció econòmica, també li ha demanat als seus amics Lluís Llach i Pitbull que tornin a unir les seves forces per composar un himne que “aglutini sentiment i perreo en una mateixa melodia”.

Sobre el buit que ha deixat a la banqueta del Futbol Club Barcelona, el tècnic de Santpedor creu que el Barça no tindrà cap problema en trobar-li “un substitut de garanties”. De moment, la secretaria tècnica del club està sondejant el mercat per trobar-hi “persones interessants que ara mateix estiguin sense feina, com és el cas de Mònica Terribas o Carme Chacón”. La directiva vol que el relleu de Guardiola continuï l’empremta cultural del seu predecessor i, per això, la política socialista ja s’ha quedat sense opcions. No saber qui era Miquel Martí i Pol ha acabat sent determinant.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies