benegre.cat
Esports

El proper Tour de França es disputarà tot en baixada

El proper Tour de França, que enguany celebrarà la seva 99ena edició, presenta novetats importants en la composició del recorregut. El Director General de la ronda francesa, Christian Prudhomme, ha anunciat que totes les etapes seran en baixada per evitar que els ciclistes hagin de “recórrer a estimulants per completar els ports de muntanya, doncs ha quedat clar que amb un granini de préssec i un plat de macarrons no puges el Tourmalet”.

La propera edició del Tour de França, que s’ha presentat avui a París, introduirà novetats que podrien transformar per sempre la ronda més prestigiosa del ciclisme mundial. A les portes de la seva 99ena edició, els organitzadors han decidit substituir els ports de muntanya per etapes en baixada per afavorir l’espectacle. Altres millores revolucionaries passen per les noves etapes-rotonda, en la que la serp multicolor haurà de donar voltes a una rotonda sense parar, conseguint la victòria d’etapa l’últim ciclista que aguanti en peu.

El Director General del Tour, Christian Prudhomme, ha capitanejat l’acte de presentació del Tour, que arrencarà el proper juliol, explicant amb detall les novetats: “Portem 98 edicions obligant als ciclistes a desgastar-se pujant muntanyots de 2.000 metres i comença a ser avorrit. Volem revolucionar el Tour”. La nova programació afecta etapes tan mítiques com l’Alpe d’Huez o el Tourmalet, segons ha explicat Prudhomme, “en comptes de començar l’etapa a peu de muntanya i fer-los pujar, la començarem al cim i hauran de baixar-la a tota velocitat. L’espectacle està assegurat”.

La premsa especialitzada en ciclisme ha celebrat les novetats, assumint que evitarà a molts ciclistes haver de recórrer a estimulants per afrontar amb garanties la ronda. Prestigioses revistes com Pantani Vélo han publicat que “s’han acabat els duels de 30km tipus Beloki-Armstrong i arriba el torn dels velocistes. El nou Tour recuperarà un esport que estava ferit de mort”.

Per la seva banda, la comunitat ciclista ha manifestat que “estavem fins als collons de fer 300km en pujada i haver-nos-ho de fer tot a sobre durant la cursa, tots sabem que és molt difícil tornar a aixecar la bici si pares a fer el riu”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies