benegre.cat
Notícies

L'augment del rebut de l'aigua a les comarques gironines obligarà al Monstre de Banyoles a emigrar

La capital del Pla de l’Estany, Banyoles, és a punt de perdre la seva segona icona més mediàtica en el que portem de segle. Si l’any 2000 es quedava sense el Negre de Banyoles, peça de taxidèrmia exposada fins a la seva repatriació a Botswana (per allà l’Àfrica), tot indica que el Monstre que habita al seu estany és a punt de fer les maletes. El més que possible augment de la tarifa dels consumidors d’aigua de les comarques gironines en té tota la culpa.

La presència del Monstre de Banyoles a la localitat que li dóna nom té les hores comptades. La criatura, a qui ben pocs han pogut veure in situ, però de qui se’n parla a tort i a dret, tampoc ha pogut fugir d’una crisi que sembla colpejar a tothom per igual, tret de la Monarquia, bona part de la classe política, algun que altre ajuntament corrupte i els venedors de perruques, que estan fent el seu particular agost degut a la incessant presa de pèl a la que es sotmesa la nostra societat. L’immediat augment d’un 6% de la factura de l’aigua a les comarques de Girona ha estat la gota, i mai millor dit, que ha fet vessar el vas.

El Monstre no només ha de fer front cada mes a un lloguer estratosfèric (l’Estany, el llac més gran de tot Catalunya, té una superfície d’111,17 hectòmetres quadrats), sinó que també ha de pagar cada tres mesos el rebut de l’aigua. Si aquesta última despesa ja era un veritable maldecap que l’havia obligat fins i tot a pidolar per Banyoles i rodalies, sembla que se li convertirà en un autèntic malson si, finalment, la companyia executa aquest augment. Cal recordar que la criatura només viu d’una minsa subvenció de la Diputació gironina i del Sou per a tota la vida de Nescafé que va guanyar el 2005. És més; la seva situació va empitjorar quan, ara fa uns mesos, va veure’s involucrat en la defunció d’Spanair, empresa per la qual havia treballat alguns estius a l’aeroport de Girona com a embalador d’equipatge.

La greu situació que se li ve al damunt obliga al Monstre a prendre una decisió dràstica. I és que, si la cosa no millora, està del tot convençut a fer les maletes i a emigrar per millorar així el seu nivell de vida. Tot sembla indicar que el seu destí serà el Llac Ness d’Escòcia, on hi habita Nessie, una vella amistat del banyolí que va forjar en unes convivències quan era jove. El seu trasllat al nord d’Europa no només li permetrà millorar el seu nivell d’anglès, actualment a l’alçada de l’aranès de Sergio Busquets, sinó que també alleujerà la seva delicada situació econòmica, ja que al compartir-hi llac, es podrà repartir les despeses.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies