benegre.cat
Notícies

La crisi obliga la Sagrada Família a llogar dues torres a Yoigo i Telefònica

El repte d’acabar les obres del temple el 2026, l’any del centenari de la mort d’Antoni Gaudí, obliga el Patronat de la Sagrada Família ha llogar una torre a Telefònica i una altre a Yoigo perquè instal·lin antenes. El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, el cardenal Lluís Martínez Sistach, i el president delegat de la Institució, Esteve Camps, han explicat que l’acord és fins el 2026. Un directiu de Telefònica ha assenyalat que per a la companyia és un donatiu perquè sobretot volen crear arrels al territori català.

La Fundació de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família ha explicat que els ingressos que deixen els turistes a les taquilles han baixat i perquè el nombre de donacions ha disminuït en un insòlit 69%. Segons els responsables de la Fundació, un estudi de la consultora de recursos atípics Gordonyez els aconsellava buscar recursos en a partir de treure rendibilitat a les instal·lacions.

En aquest sentit, segons ha pogut saber Benegre.cat, el Patronat va rebutjar una oferta per instal·lar plaques solars a la façana del Temple perquè considerava que canviava la imatge de l’edifici i allunyava l’obra del projecte original d’Antoni Gaudí. Per contra, un parell de propostes per instal•lar un parell d’antenes de telefonia mòbil han agradat els responsables del patronat per la viabilitat, l’oferta econòmica i perquè un cop s’acabi l’obra es retiraran.

La primera oferta la va presentar la companyia de telefonia mòbil Yoigo que aportarà un 10% dels seus ingressos a Catalunya al projecte de construcció del Temple, i s’ha compromès ha retirar l’antena mig any abans que s’acabin les obres. La proposta de Yoigo ha estat aprovada per unanimitat pel ple del Patronat i s’ha valorat molt positivament que l’empresa oferirà Wi-fi gratuït a tots els veïns de la Sagrada Família.

Per la seva part, Telefònica va presentar una proposta que contempla un donatiu que garanteix poder continuar la inversió en tecnologia que facilitarà acabar les obres en 14 anys i poder celebrar la inauguració de tot el Temple el 2026, any que es commemorarà el centenari de la mort d’Antoni Gaudí, pare arquitectònic de la Sagrada Família. El Patronat del temple també va agrair el gest de Telefònica que regalarà una connexió USB amb accés gratuït a la web dones i església a 1.489 sacerdots diocesans, 54 preveres extradiocesans, i 250 monjos.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies