benegre.cat
Notícies

Rajoy eliminarà dos festius

El president del govern ha demanat a la ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, que elabori una llei per suprimir dos dels 14 festius inclosos al calendari laboral. En principi, la intenció de Rajoy era eliminar dos dels tres festius que podem decidir les Comunitats Autònomes, però sembla que ara buscarà el consens perquè les comunitats renunciïn a una festa i els ajuntaments a una altre. La Generalitat i els ajuntaments catalans ja han posat el crit al cel i han demanat a Madrid que sigui l’estat qui, si és necessari, renunciï a dos del nou festius que té dret a triar.

El president del Govern, Mariano Rajoy, vol anar més enllà de la proposta de les patronals CEOE i Cepyme d’acabar amb els ponts i passar els festius a dilluns o divendres per millorar la productivitat. Rajoy vol que, amb consens o sense, els empresaris només paguin un festiu al mes als treballadors i, per tant, que el calendari laboral contempli 12 festius cada any. El president ha explicat el seu projecte a la ministra d’Ocupació avui abans de marxar dos dies a descansar a Galícia.

La retallada festiva tindrà més incidència en els funcionaris perquè l’executiu vol que el Dia de la Hispanitat treballant fent tasques de divulgació sobre la importància de ser espanyol i sobre els costums hispànics com ara la migdiada, el barret mexicà, i les autovies. El govern Rajoy considera que el 12 d’octubre és, de fet, la única festivitat inamovible del calendari laboral.

Des del sector del comerç s’ha demanat al president que tots els festius es moguin als dilluns per millorar les condicions laborals dels treballadors que així tindrien dos dies de festa seguis. El mateix sector del comerç ha demanat a Rajoy una llei espanyola que permeti obrir tots els diumenges de l’any i d’aquesta manera donar servei als ciutadans que necessiten comprar.

La Generalitat, les quatre diputacions, els 41 consells comarcals i tots els ajuntaments catalans han enviat una carta al president del govern recordant-li que dels 14 festius anuals, nou els decideix l’estat, tres la Generalitat i dos els consistoris i que el més lògic es que s’ajusti el cinturó el més poderós. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha parlat ja amb la ministra d’Ocupació per demanar-li que  se suprimeixi l’1 de maig perquè “és absurd celebrar un bé escàs i/o precari con el treball”, i el 6 de desembre perquè “la constitució s’ha de reformar no festejar”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies