benegre.cat
Notícies

El Tribunal de La Haia processarà el creador de la Comic Sans per crims contra la humanitat

El sector educatiu insisteix que els alumnes semblen “autèntics imbècils” quan presenten un treball en aquesta tipofrafia

El dissenyador de la tipografia Comic Sans haurà de passar comptes amb la història. Així ho ha decidit el Tribunal Penal Internacional de La Haia, que ha decidit processar Vincent Connare per “atrocitats contra l’estètica” i “crims contra la humanitat”. El Tribunal cedeix així a anys de pressió popular contra un dels pitjors símbols de la crisi estètica dels anys noranta, que ha afectat principalment al sector educatiu i a la restauració.

Darrere el nom de Vincent Connare s’amaga una personalitat “freda i calculadora, sanguinària, sense escrúpols”. Així ho ha manifestat el fiscal designat per liderar l’acusació contra aquest dissenyador nord-americà, que al 1994 va afegir la popular tipografia Comic Sans al catàleg de Microsoft. Des d’aleshores, un fervent clamor popular n’ha demanat el cap assegurant que “l’ús d’aquesta tipografia endimoniada en qualsevol text rebaixa dramàticament la intel·ligència que projecta el seu autor”.

La veu del poble, però, s’ha fet escoltar a La Haia i el Tribunal Penal Internacional processarà el dissenyador per càrrecs de “crims contra la humanitat” i “atrocitat estètica intolerable”. La vista ha de començar el mes vinent i es podria allargar fins a quatre anys, seguint amb l’estil de “judicis ràpid” que practica exitosament l’alt tribunal de les Nacions Unides als Països Baixos. El fiscal demanarà cadena perpètua per a Connare i la obligació de mantenir-se a 300m de qualsevol dispositiu electrònic “per no causar més mal del que ja ha fet”.

La dèria per la tipografia Comic Sans ha afectat històricament a diversos sectors socials. Un dels més afectats, el sector de l’educació, clama que els alumnes semblen “autèntics imbècils” quan presenten un treball en aquesta tipofrafia. El professor d’Història a la Universitat Autònoma de Barcelona, Quico Veiga, ha explicat a Benegre.cat que “sovint els universitaris volen guanyar frescor en els seus treballs utilitzant Comic Cans”, per bé que ha afegit que “donen ganes d’estampar-los el dossier a la cara, de forma violenta, repetides vegades”. L’agressivitat que genera l’ús de Comic Sans és un dels cavalls de batalla de l’acusació contra el seu dissenyador.

També el gremi de restauració ha adoptat sovint aquesta tipografia i, en vistes del procés a La Haia, la Generalitat de Catalunya ha anunciat que emprendrà mesures legals contra tots els establiments comercials que tinguin el cartell del carrer escrit en la citada tipografia.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies