benegre.cat
Notícies

L'elixir de l'eterna joventut manté els nens de l'Escolania de Montserrat amb la mateixa aparença

De ben segur que alguna vegada us heu preguntat com és que els nens de l’Escolania de Montserrat tenen sempre la mateixa cara. Vaja, que semblen els mateixos de tota la vida. Un exhaustiu reportatge impulsat pel servei d’investigació de benegre.cat ha pogut descobrir que, efectivament, els membres del cor més antic de Catalunya no han canviat mai. No han crescut. No envelleixen. I tot, gràcies a l’elixir de la vida eterna, una poció que des de fa segles ha estat en poder dels alts estaments de l’Abadia.

La investigació ha permès descobrir que, des de la seva creació, cap allà el segle XIII, si fa no fa l’època d’adolescent de Luis Aragonés, l’Escolania ha fet servir els mateixos cantors en cada concert. Ja llavors l’esperit estalviador i garrepa que ens caracteritza dominava la serralada de Montserrat i els membres de l’Abadia no tenien cap mena d’intenció de gastar cada any un dineral en acollir nouvinguts. Després de barrinar i descartar moltes alternatives, van topar amb la solució que els ha durat fins a dia d’avui. “Tot va canviar un migdia del 1284, tot veient una recepta d’un avantpassat de Karlos Arguiñano en la que, a banda d’un salmó amb patates bullides, es va cuinar l’elixir de la vida eterna. Les altes esferes del Santuari en van prendre bona nota i els ha funcionat sempre“, explica l’historiador, enòleg, ballarí de dansa clàssica i ventríloc Sigfrid Passarell.

Durant moltes dècades, ningú va adonar-se que els menuts cantors no canviaven amb el pas dels anys. Ni tan sols els seus familiars. “A l’edat mitja tothom era igual de lleig, així que no aixecava massa sospites”, manifesta Sigfrid, qui assenyala l’aparició dels mitjans de comunicació de masses com el gran culpable que la societat hagi començat a no veure-ho massa clar. “És evident que tot comença a fer pudor de cremat quan, any rere any, el típic reportatge de TV3 sobre l’Escolania t’ensenya els mateixos nanos esprimatxats, amb borrissol com a bigoti, veus afeminades, dedicació exclusiva per la Viola, ulleres de 7 dioptries a l’estil Harry Potter… Un any passa, però sempre és impossible!” L’allau de crítiques emeses a les xarxes socials, les trucades a mitjanit a l’Abadia, les investigacions secretes dels Mossos, el nostre reportatge o el debat fefaent del Sálvame Deluxe, entre d’altres, han fet que la veritat finalment hagi sortit a la llum. Els menuts cantors bevien cada dia per esmorzar, juntament amb el seu Actimel, una mica d’elixir de l’eterna juventut, el que els ha mantingut sempre amb la mateixa aparença.

Descobert un fet d’aquesta envergadura, d’altres preguntes que s’havia fet la nostra societat durant un bon grapat d’anys semblen poder tenir ara la resposta més propera. Sense anar més lluny, segurament en ben poc temps podrem entendre com és que per a Mari Pau Huguet, musa de la televisió catalana i icona dels balls de saló, no passen els anys…

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies