benegre.cat
Notícies

Els alumnes amb més bona nota a la Selectivitat tindran preferència a la cua de l’INEM

El departament d’Ensenyament de la Generalitat premiarà els alumnes que treguin més bona nota a la Selectivitat donant-los un tiquet de preferència per quan vagin a fer cua a l’INEM. La conselleria vol que els estudiants amb més capacitats intel·lectuals també tinguin prioritat a l’hora d’anar a sol·licitar l’atur. “Sobretot, després de comprovar que tants anys d’esforços acadèmics per trobar una feina digna no han servit per res”. El projecte entrarà en vigor aquest estiu i, segons el mateix govern català, “serà la primera vegada que sistema educatiu i mercat laboral vagin de la mà en una mateixa direcció: la que porta alumnes i treballadors fins a la seva oficina més propera de l’INEM”.

La decisió del departament d’Ensenyament ha entusiasmat la majoria d’alumnes catalans que aquest curs han fet la Selectivitat. Però no tots. Un dels que s’ha manifestat en contra és Rafel Xicoy, d’Ullastrell, que ja ha deixat de banda la seva il·lusió d’entrar a la universitat. “Volia estudiar Belles Arts. Era la carrera ideal per desenvolupar tot el que he après al Batxillerat Humanístic i, a la vegada, per afiançar la meva condició d’homosexual. Però la crisi ho ha espatllat tot. Ara estic molt confús. Com un espanyol en una biblioteca”. Visiblement afectat, Xicoy explica que el seu futur laboral passa per abandonar els estudis i consolidar la seva faceta gai. “Intentaré trobar feina d’homosexual. Ja saps: compartir pis al Born, llegir Julio Cortázar fins a la matinada i votar Iniciativa al Parlament Europeu. Ara sí que sí”, es reafirma Xicoy, mentre agafa forces “per revelar-se contra un món que no entén l’amalgama de sentiments contradictoris que emergeixen” dins seu.

Una altra veu contrària a la proposta de la conselleria és la de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC). L’entitat creu que els alumnes que superin amb bona nota els exàmens de Selectivitat es mereixen “alguna cosa més” que un simple tiquet per tenir prioritat a la cua de l’INEM. “La nostra opció passa per una pensió complerta a la presó. Ja que el sistema educatiu no els pot donar una feina, que almenys els asseguri un lloc cobert on menjar i dormir”. Els membres de la FAPAC entenen que aquesta possibilitat “també serviria per cohesionar la societat catalana, ja que els estudiants més brillants podrien retrobar-se i compartir cel·la amb antics companys de classe que van ser expulsats de l’escola per comportaments conflictius”.

La proposta de la FAPAC, a més, anirà acompanyada d’altres fórmules per “fer més atractiva la Selectivitat”. Algunes de les seves idees són “substituir els textos d’escriptors catalans per lletres de cançons de Justin Bieber, eliminar l’examen de castellà per demostrar que és un idioma perseguit a Catalunya o convalidar els exàmens de matemàtiques als que vulguin dirigir una entitat bancària, perquè està demostrat que aquests coneixements després no els serveixen absolutament de res”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies