benegre.cat
Notícies

La CUP contracta Custo Dalmau perquè millori la vestimenta dels seus militants

El secretariat nacional de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha decidit contractar el dissenyador català Custo Dalmau “perquè millori la vestimenta i l’estètica en general” de tots els seus militants. L’organització política entén que un “canvi de look”dels seus afiliats és “totalment imprescindible per apropar-se a l’electorat. No podem girar l’esquena al món que ens envolta. Deixar de vestir com Freddy Krueger –amb la típica samarreta estripada de ratlles vermelles i negres– potser no ens farà més demòcrates, però sí més polits. Contra el capital, vesteix formal”, asseguren des de la direcció.

La missió de Custo Dalmau no es reduirà únicament a la indumentària, sinó que també tindrà conseqüències en aspectes com la higiene i el comportament. Així, per exemple, els membres de la CUP estaran obligats a passar per la perruqueria, com a mínim, una vegada a l’any. I també hauran d’evitar, a no ser que sigui estrictament necessari, fer malabars ens els mítings de campanya. “Sabem que són proves molt exigents i que la militància haurà de fer grans esforços per superar-les. Però la nostra gent ha de tenir ben clar que estan fent un favor a Catalunya i també a ells mateixos. La netedat és un gran senyal de civilització”, apunten des del secretariat nacional. Els màxims dirigents de l’organització han definit aquest “intervencionisme estètic com una manera divertida d’experimentar noves sensacions: passar-se un desodorant roll-on per les axil·les o sortir al carrer amb roba interior són vivències que tothom hauria de viure, almenys, un cop a la vida”.

La intenció de la direcció, però, no està tenint massa adeptes entre les bases. Alguns militants, fins i tot, han fet una conferència “en un casal del rotllo” per denunciar el que consideren “un gir alarmant a l’esquerra tradicional. Els nostres patrons potser volen que vestim amb americanes de pana, com els socialistes. O encara pitjor: amb pantalons bufats i hortalisses a les butxaques, com els d’Iniciativa. Però no renunciarem als nostres principis per intentar guanyar més vots. Revolució i desobediència contra les imposicions tèxtils”, han corejat els assistents a la xerrada. Els més reticents al canvi han afirmat que només vestiran amb peces de Custo Dalmau “si el dissenyador aposta pels mocadors palestins. I els volem a la nostra manera, amb cabells dels nostres camarades incrustats entre les fibres, perquè ens anem deixant els palestins uns als altres i tothom hi deixa la seva aportació capil·lar. En el fons, no deixa de ser una metàfora de la igualtat social i del treball en equip que propugnem a la CUP”.

Els que també podrien començar a treballar un canvi de look imminent són els dirigent d’ERC. “No pot ser que intentem pactar el concert econòmic amb CiU i, a la vegada, les nostres joventuts vesteixin com okupes i antisistemes. Combinar les grenyes amb els pantalons de cuir ajustats només ens portarà al camí de la frustració nacional. És més: si nosaltres fóssim espanyols i veiéssim que els catalans vesteixen així, segur que ens vindria molt de gust seguir maltractant Catalunya”, afirmen els  republicans. Per corregir aquesta “estètica errònia”, el partit ja ha contactat amb la periodista Bibiana Ballbè perquè els doni alguns consells sobre moda. “Volem dissenys iconoclastes, retro-vintage, transgressors. Que ens posin palote. Alguna cosa molt teenager”. Els independentistes s’han arribat a plantejar confeccionar una estelada bordada amb diamants per a les ocasions més chic i començar a usar lemes polítics més intel·ligibles per a les preadolescents com ara “Espanya no mola, o sea que Catalunya lliure pero ya”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies