benegre.cat
Notícies

La revista ‘Sàpiens’ apunta que l’origen de l’univers és la Viquipèdia

La primera creació d’aquesta enciclopèdia virtual podria haver estat el periodista català Jordi Hurtado

La revista catalana Sàpiens, especialitzada en la investigació històrica, només ha trigat una setmana en desmuntar el que fins ara s’havia catalogat com el major descobriment científic de tots els temps: la Partícula de Déu. El reportatge, signat per la periodista de Sabadell Núria Hard, no només contradiu la Teoria del Bosó que el físic anglès Peter Higgs ha presentat davant la comunitat internacional, sinó que també apunta la Viquipèdia com “l’origen de l’univers i de qualsevol tipus de matèria existent. Fins i tot, de coses tan estranyes com el Joventut de Badalona o la sèrie de TV3 Gran Nord”.

El descobriment de Hard ha sacsejat el món de la metafísica perquè obre una tercera via, al marge de la religió i de la ciència, per explicar la creació de la Terra. “Els creients es pensen que la realitat que coneixem avui dia és obra de Déu. És curiós, perquè ningú no l’ha vist mai. Ni tan sols passejant en directe pel camp de blat de Casa Tarradellas. L’únic que coneixem d’ell és el seu fill Jesucrist. I es veu que molta gent de la seva època el tenia bastant creuat. Era un penjat”, apunta Kabul Flowers, subscriptor de Sàpiens i excompany de pis de Núria Hard.

L’altra teoria popularment acceptada és que l’origen de l’univers cal atribuir-lo al Big Bang. Una posició més fonamentada a nivell acadèmic que no pas l’existència de Nostre Senyor tot i que, segons el mateix Flowers, “tampoc té cap tipus de sentit. Si els planetes són conseqüència directa de les explosions, Líbia i Cisjordània tindrien una constel·lació d’astres sencera en propietat”, raona Kabul. “El Big Bang va ser el castell de focs del paleolític. La nit de revetlla de la Festa Major dels dinosaures. Un booom de poca monta en l’era del campi qui pugui. Però res més que tot això”.

Reflexions com aquestes han portat Núria Hard i l’equip de redacció de la revista Sàpiens a creure que la gènesi de la vida universal es troba en la Viquipèdia. De fet, segons la seves investigacions, la primera creació d’aquesta enciclopèdia virtual “podria haver estat el periodista Jordi Hurtado, que després ho hauria agraït introduint a mà tots els continguts de tots els articles de totes les llengües. També els escrits en aragonès oriental”, recalca Hard. “És per això que sap tantes coses. El programa Saber y ganar no deixa de ser la continuació d’aquests coneixements ancestrals que Hurtado posseeix, com ho demostren les cançons paganes –prèvies a l’aparició de les persones i la vergonya aliena– que recitava ell mateix durant els rodatges al plató”.

Tot i la rotunditat de l’article publicat a Sàpiens, Peter Higgs ha defensat la seva Teoria del Bosó i ha assegurat que les informacions de la Viquipèdia “són més confuses que la identitat sexual d’en Jósmar”. El físic anglès creu que l’enciclopèdia lliure d’Internet només serveix per fer treballs voluntaris de crèdits variables de l’ESO i altres coses banals, “com preparar oposicions per entrar a treballar en una entitat bancària. La Viquipèdia és la biblioteca virtual dels marginals. La plaça online dels lúmpens. El llibre d’or de les lletres hispanes”. Per Higgs, el pitjor de tot és la imatge amb què han il·lustrat la seva pròpia entrada. “Què pots esperar d’algú que publica fotos del meu 80è aniversari sense permís? O és que aquesta vegada també han estat els fills d’en Cañizares?”, pregunta amb sornegueria i resignació.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies