benegre.cat
Notícies

CiU compensarà les retallades en el servei d’escombraries fomentant la Síndrome de Diògenes

La direcció nacional de Convergència i Unió (CiU) ha enunciat que compensarà les retallades en el servei de recollida d’escombraries fomentant la Síndrome de Diògenes. Els dirigents de la federació nacionalista asseguren que “la col·laboració entre ciutadans serà vital per alleujar les dures conseqüències de la crisi” i, per això, han demanat als catalans que “acumulin a casa seva grans quantitats de brossa industrial i tota mena d’objectes domèstics que trobin pel carrer o a l’interior dels contenidors”. Segons els seus mateixos impulsors, la mesura “encaixa plenament amb la reivindicació catalana del concert econòmic, ja que el més probable és que només s’acabi aconseguint un pacte fiscal de merda”.

La intenció de CiU és que “les llars catalanes s’assemblin el màxim possible al Parlament europeu: un lloc ple de trastos vells i rovellats que ja no serveixen per a res”. Per animar la ciutadania a que col·labori, el govern ha assegurat que “perdonarà la taxa de la recollida de la brossa a tota aquella gent que vagi al metge per demostrar que pateix la Síndrome de Diògenes. L’únic que hauran de fer és pagar un euro per la visita, un altre per la recepta, un altre per la tinta del bolígraf amb què s’ha escrit la recepta, un altre per l’ambientador que s’haurà de posar a la consulta i un altre per compensar la pujada de l’IVA”. Tot plegat fa pensar als nacionalistes que la Síndrome de Diògenes “és el millor sistema d’estalvi que ha existit mai. Sobretot, si és la causa d’una mort prematura per manca d’higiene. I és que cobrar impostos als difunts és una cosa que, ara per ara, no tenim en ment”, han afirmat des del departament de Salut.

Les primeres veus contràries a la proposta de l’executiu d’Artur Mas han arribat des de les files d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). Concretament, els ecosocialistes han acusat CiU de “plagiar” el seu programa electoral. “Els nostres militants ja fa temps que recullen deixalles del carrer per endur-se-les a casa. Forma part de la nostra manera de ser. Això de recollir ferralla de les escombraries per construir diàbolos reciclats està als nostres gens. No necessitem cap certificat mèdic que ho corrobori”, expliquen els ecologistes. Al seu entendre, “ICV ha dedicat molts esforços a guanyar-se la confiança dels vagabunds i de la gent que té trastorns amb les porqueria. És per això que vestim com ells. I el que no consentirem de cap manera és que ara vinguin els pijos converguais a donar ordres al nostre electorat”.

En canvi, els qui s’han mostrat molt a favor de la campanya són els parlamentaris de Ciutadans (C’s), que la interpreten com una “aproximació a Espanya. No hi ha res més constitucional i espanyol que acumular merda a casa. Celebrem que CiU torni a apostar per tot allò que ens uneix”, ha manifestat la direcció del partit. Els ímputs positius que ha donat la formació d’Albert Rivera han propiciat que la Generalitat estudiï altres mesures per afavorir el reciclatge. La més destacada: que els habitants de Reus i Tarragona “emmagatzemin els residus de les centrals nuclears de la zona a la cuina de casa”. Tot i els “greus problemes de salubritat” que ha denunciat el Consell Assessors per al Desenvolupament Sostenible, la federació nacionalista està convençuda que la proposta serà “un joc de nens”. Especialment “si es té en compte que reusencs i tarragonins estan acostumats a la contaminació habitual dels alcaldes socialistes”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies