benegre.cat
Notícies

El jutge admet una demanda contra Oriol Pujol per tràfic de cromos

Nou revés judicial per CDC i el seu secretari general, Oriol Pujol, que ha estat imputat en una trama de tràfic de cromos. Els fets es remunten als anys 70 a l’Escola Tagore, a Collserola, on el polític va començar la seva educació. El jutge ha acceptat a tràmit una demanda dels seus ex-companys de bata, que l’acusen de “fer trapis amb un quiosquer” per revendre cromos i controlar el mercat escoltar. La gravetat dels fets anul·la l’atenuant de l’edat i l’acusació demana la inhabilitació per exercir un càrrec públic.

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya i president del grup parlamentari de CiU al Parlament, Oriol Pujol, s’enfronta a una petició d’inhabitilació per presumpte tràfic de cromos. D’això l’acusa un grup de companys d’escola amb els que Pujol va coincidir a l’Escola Tagore, actual Escola Ramon Fuster, a finals dels anys 60. La demanda conjunta afirma que el polític exercia “pràctiques tiràniques” envers els seus companys de classe, a qui demanava grans compensacions per cromos “que anaven buscats”.

Borja V., un dels demandants, explica que “s’ho tenia apanyat amb el quiosquer, que li guardava els cromos bons de Star Wars. L’Oriol els duia amagats a la bata i exigia el seu pes en bales per canviar-los”. Així va començar una xarxa de tràfic de cromos, dirigida pel cinquè dels fills de Pujol i Ferrussola i que va causar “profunds traumes” als seus companys de pupitre. Davant la gravetat dels fets, el jutge ha decidit anul·lar l’atenuant de l’edat -Oriol Pujol era menor- per “una crueltat pròpia d’un adult”.

La investigació amenaça el futur polític del líder de CDC i cridat a ser el successor del president Artur Mas, l’home que guia Catalunya a la independència en els somnis humits de gran part del país. Fonts del partit asseguren que la persecució judicial a Pujol ha entrat en un sense sentit: “Ja no saben a què agafar-se, què serà el proper? que plorava massa fort a la sala de maternitat?”.

Vota benegre.cat als Premis Bloc 2012 (Comunicació i Nous Mitjans)!

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies