benegre.cat
Notícies

Les escoles obriran les portes a les franquícies de menjar ràpid

Amb el curs escolars ja en marxa, el govern català ha anunciat els seus plans per al proper any, quan s’intentarà suprimir la “llei carmanyola”, que obliga als pares a pagar per l’espai de menjador que ocupen els seus fills en dinar de tupper. La proposta d’Ensenyament passa per permetre a establiments com de menjar ràpid instal·lar-se a dins els centres educatius. La consellera Rigau explica que “és un estalvi per a les famílies, un ingrés extraordinari i creem ocupació; és un win-win”.

El menjador escolar tal i com el coneixíem està passant a la història. Primer va ser l’anomenada “llei de la carmanyola” i ara és la nova proposta de la Generalitat de Catalunya de permetre que cadenes de menjar ràpid s’instal·lin a l’interior dels centres. La consellera d’Educació, Irene Rigau, ha explicat la mesura en una roda de premsa celebrada al Pans&Company de la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Rigau ha indicat que “des que ha començat el curs, no hem parat de buscar maneres creatives per alleugerir la despesa de les famílies en matèria educativa”. Així doncs, les franquícies llogaran un espai al vestíbul de l’escola i oferiran els seus menús a un preu ridícul, el que suposarà una injecció de capital als centres educatius i alhora un estalvi per a les famílies. Segons el govern, “és la solució total”, ja que també crearà ocupació i enfortirà els vincles de Catalunya amb grans multinacionals.

Més enllà de l’aspecte econòmic, la consellera ha destacat els altres beneficis de la ja coneguda “Llei Big Mac”. Per tal de compensar el baix preu del menjar, els estudiants de secundària manufacturaran els envasos de cartró de les hamburgueses durant les hores de Tecnologia, segons Rigau, per “anar agafant destresa per encarar el futur que els espera, treballant en cadena per a majoristes xinesos”. “Amb el que ens deixa Espanya per educar els nostres joves, els millors podran aspirar a esdevenir dependent d’un fast-food. Tenir un McDonald’s al pati de l’escola serà inspirador”, ha conclòs la consellera.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies