benegre.cat
Notícies

El ball de bastons de la Mercè acaba amb una violenta esbatussada

"Hi ha molta tensió acumulada i si et piquen per error, doncs et rebotes"

Moments de màxima tensió els viscuts a la Plaça Sant Jaume de Barcelona durant el tradicional “Ball de bastons”, que cada any se celebra en el marc de la Festa Major de la ciutat. Un dels bastoners, de la colla “Els grisines de Sants”, ha errat el seu cop, picant a la closca del seu company. L’error ha provocat una reacció en cadena i fins a 40 bastoners s’han vist immersos en una esbatussada col·lectiva que, finalment, ha estat aturada pels Mossos.

Hi ha tradicions que diuen molt dels pobles i, sens dubte, el ball de bastons és una d’elles. Una dansa rítmica on el joc de canell és bàsic per fer picar els bastons amb els dels companys, un exercici de confiança total que avui s’ha vist traïda. Un dels bastoners convidats al ball celebrat a la Plaça Sant Jaume, en el marc de la Mercè 2012, ha comès un petit error que ha acabat provocant 7 punts de sutura a la closca del seu company.

El cop, maldestre, ha provocat una reacció en cadena i una quarantena de bastoners s’han liat a cops de bastó davant la mirada atònita de les famílies espectadores. “La tunda ha estat espectacular, molt violenta” relatava un nen de 10 anys del públic, que ha afegit que “semblaven personatges de Matrix en ple combat, he passat una mica de por”. Els més adults, entenen la situació: “Hi ha molta tensió acumulada i si et foten un cop de bastó al cap, encara que sigui per error, doncs et rebotes i t’hi tornes com si t’hi anés la vida”.

Els anti-avalots dels Mossos d’Esquadra han hagut d’intervenir per aturar la baralla, que s’ha saldat amb 10 bastoners detinguts i una quinzena de ferits de diversa consideració, la majoria d’ells del cos policial. On hi hagi un bastó de fusta, que s’apartin les porres de goma.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies