benegre.cat
Notícies

El decàleg de Wert per espanyolitzar els alumnes catalans

Benegre.cat ha tingut accés a l’esborrany de reforma educativa que prepara el Ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, amb el principal propòsit d’espanyolitzar l’alumnat català, i de retruc, mantenir la unitat ideològica a la resta de l’estat. Com si fossim el Diari Ara, aquí teniu els 10 punts del que ja es coneix com la Llei RETRO (Reforma Españolizadora para la Transformación Racional Orgánica). La reforma introduirà noves assignatures i modificarà les habituals.

1- El castellà com a llengua vehicular única a tota l’educació obligatòria. L’estudi de les llengües co-oficials a les seves respectives Comunitats -català, basc i gallec- es treballarà en crèdits optatius o en activitats extraescolars no subvencionades.

2- Es recupera l’assignatura “Formación del Espíritu Nacional” on el llibre de text serà la Constitució Espanyola. La matèria serà impartida per capellans i recorrerà els fonaments ideològics de l’Espanya una, gran i lliure. Els alumnes avançats podran optar a beques per viatjar a territoris perifèrics per espanyolitzar les seves tribus.

3- Reinserció de l’assignatura “Labores del hogar” per instruïr a nenes i noies en l’art de cosir, atendre la roba i cuinar. El perejil serà l’única espècia permesa a les pràctiques de cuina.

4- Introducció de l’assignatura “Flora y Fauna de España”, amb estudi de la vegetació i vida animal autòctona. Es posara èmfasi en l’estudi del cardo borriquero i el linx ibèric (en singular, perquè només en queda un).

5- Introducció de l’assignatura “Danzas y Fiestas Populares de España”, amb activitats obligatòries com tirar una cabra des de dalt d’un campanar i dominar la sevillana.

6- Torejar una vaquilla i la caça d’elefants passaran a ser exercicis obligatoris a les classes d’Educació Física.

7- A les assignatures de geografia, els mapes amb la projecció de Peters se substituiran per nous dissenys hispanocèntrics, en els que tant l’equador com el meridià zero passaran per Madrid. A les de matemàtiques, s’introduirà la matèria “El Arte de la Corrupción”, amb claus i dreceres per estafar Hisenda.

8- L’assignatura d’Educació Sexual es limitarà a la postura del missioner.

9- Dinar unitari subvencionat a totes les escoles de l’estat. Els dilluns, Morcilla de Burgos; el dimarts Migas; dimecres, Chorizo de Guijuelo; dijous, espàrrecs de Navarra i divendres, Potaje Gallego. Tot molt lleugeret. Bendinat, la migdiada serà obligatòria i comptarà per nota.

10- Viatge de fi de curs subvencionat per l’estat, consistent en un safari a Botswana.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies