benegre.cat
Notícies

La cançó #SomCatalunya enfonsa l’independentisme

La interpretació musical de Sergio Medialdea i els seus companys a Els matins de TV3 ha provocat un descens en picat del sobiranisme a Catalunya. Una enquesta de Noxa indica que un 23% més de ciutadans votaria ara que NO a l’autodeterminació “per evitar el risc que aquesta cançó ens representi en algun lloc. Seria una vergonya nacional”.  Televisió de Catalunya fa cas aliè al clamor popular i inclourà el tema en el proper disc de La Marató.

Poc podien imaginar-se Sergio Medialdea i els seus còmplices el terrabastall que provocaria la interpretació del tema “Som Catalunya” en horari no protegit a TV3. Hores després dels que molts han descrit com un “atemptat musical”, Noxa ha publicat un estudi que indica que l’independentisme s’ha reduït un 23%. Segons la firma, ara només un 35% de la població catalana es posicionaria a favor de l’autodeterminació en un eventual referèndum, el que fa disparar el vot negatiu fins al 65%. Pel que fa als motius del traspàs de vots, Noxa exposa que la “vergonya aliena” ha estat la causa principal del desencís nacionalista.

La cançó ha revolucionat les xarxes socials i #SomCatalunya s’ha convertit en un dels temes del dia a Twitter: “Els Mossos haurien de detenir-los per desordre públic” o “la música catalana ha mort i amb ella un país” han estat comentaris recurrents per una comunitat que demana justícia. Televisió de Catalunya, però, ha interpretat molt positivament l’agitació digital i ha emès un comunicat qualificant la cançó de “èxit rotund”. La nota de premsa ha anunciat així que el tema musical “s’inclourà al proper disc de La Marató. Com a ens públic, és la nostra responsabilitat escoltar la veu del poble”.

Fora de les fronteres catalanes, la cançó també ha estat rebuda com un èxit i un dels més contundents ha estat el moderat ministre de Cultura i Educació espanyol, Juan Ignacio Wert. El popular ha manifestat la seva “profunda alegria perquè, per fi, la televisió pública catalana ha utilitzat un mètode directe d’espanyolització. No cal reformar el sistema educatiu, n’hi ha prou en emetre la cançó abans de les pel·lícules als cinemes per acabar amb el nacionalisme català”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies