benegre.cat
Notícies

Un badall s’encomana de Gandesa a Gironella i marca un nou rècord Guinness

Va començar amb un gos badallant en un parc de la capital de la Terra Alta i va acabar prop de 250 quilòmetres i sis hores més tard al municipi del Berguedà. És l’impressionant recorregut d’un badall que ha captat l’atenció de tot el món i que ja figura al Llibre Guinness dels Rècords. El badall s’ha anat encomanant entre desenes de persones, pel carrer i pel transport públic, fins a travessar de dalt a baix la geografia catalana.

Catalunya ha estat testimoni aquests dies d’un extraordinari succès; el badall més encomanadís de la història. Tot va començar quan el Quisso, gos pataner de la família Reig de Gandesa, va il·lustrar l’avorriment de la tarda de diumenge amb un gran badall, gest contagiós de mena. Una pare a la vora, mentres vigilaba com la seva nena jugava al parc, va prendre el relleu del badall, que va passar de boca en boca durant més de sis hores i 248 quilòmetres.

El pare de tots els badalls va anar a espetegar a la llar de Dolors Ferrer, de 72 anys, al carrer del Farguell vora la riba del Llobregat, en ple centre de Gironella. “Just vaig mirar per la finestra i se’m va contagiar, però com que sempre estic sola a casa no vaig poder passar-lo a ningú”, comentava la Dolors, assegurant sentir-se “una mica trista” per haver interromput la cadena.

Segons expliquen altres testimonis, un dels moments més crítics del rècord es va viure durant el trajecte que cobreix l’Alzina Graells de Barcelona a Gironella. A l’altura del peatge de Les Fonts, un copilot en direcció contrària va encomanar-se del badall que proferia un dels passatgers de l’autocar de línia i va fer canviar la direcció dels fets durant uns minuts, fins que va redreçar-se i va prosseguir el seu camí al nord sense ensurts.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies