benegre.cat
Editorial

El govern espanyol farà tancar Benegre.cat perquè “fomenta el separatisme i l’odi contra Espanya”

El ministre de Justícia del govern espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat que l’executiu presidit per Mariano Rajoy farà tancar diverses pàgines web allotjades en servidors catalans perquè “fomenten el separatisme i l’odi contra Espanya”. La mesura afecta, entre altres portals, el que ara esteu llegint: Benegre.cat. Un web d’humor que va néixer en una data tan significativa com el passat 23-F i que recull el testimoni de la capçalera històrica El Be Negre, dirigida per Josep Maria Planes i Martí entre 1931 i 1936.

Segons l’esborrany enviat a Benegre.cat, el ministeri de Justícia espanyol ens imputa “manipular els continguts de la Llei d’Educació del ministre Wert, demanar el retorn de la lluita armada a Catalunya, insultar les equipacions de la delegació espanyola als Jocs Olímpics de Londres, atacar el nivell acadèmic dels alumnes espanyols, comparar el rei d’Espanya amb un animal, afirmar que l’himne espanyol és una merda, parodiar el sentiment patriòtic espanyol, difamar altres mitjans de comunicació o menystenir el poder jurídic de la Constitució”.

La notícia ha caigut com una gerra d’aigua freda a la redacció de Benegre.cat, integrada per un jove equip de periodistes i guionistes. “El nostre únic delicte ha estat analitzar l’actualitat d’una manera satírica i, sobretot, des d’una perspectiva catalana. L’humor és una de les eines més agraïdes que tenim per poder denunciar les injustícies que diàriament patim com a ciutadans i com a país. Ens fa ser individus més lliures i més crítics. També amb nosaltres mateixos. I això ens converteix en una societat més forta i cohesionada, que no té por de qüestionar-se tot el que faci falta. De fet, la democràcia mai no hauria de fer por a ningú”.

Tot i haver aconseguit més de 4.000 seguidors a Twitter i més de 2.500 a Facebook en menys d’un any, el futur de Benegre.cat a hores d’ara és “incert”. El primer pas que ha fet la redacció és posar-se en contacte amb el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafel Ribó, al qual hem demanat “assessorament i empara jurídica”. Tot i no saber què passarà amb la pàgina web “a curt termini”, els seus impulsors estem convençuts que el projecte “tirarà endavant. I ho farà de la mateixa que fins ara: autofinançant-nos, sense lligams amb cap partit polític i mostrant-nos desacomplexadament com a catalans”. Fins aleshores, molta sort i bon humor.

Funcionaris amunt i avall

El pla d’ocupació per a la funció pública que la Generalitat ha presentat als sindicats i que preveu aprovar demà dimarts durant la reunió del Consell Executiu obre la porta […]

Sexe anal o eurocoit

Els europeus, en general, i els alemanys, en particular, hem de practicar més el grec perquè en estimular les terminacions nervioses del recte i arribar a l’orgasme acabem tenint una […]

Benegre.cat surt del corral

Hem decidit que Benegre.cat surti del corral aquest 23 de febrer del 2012 a les 18:24, just 31 anys després que un dels descartats de “Los payasos de la tele” […]

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies