benegre.cat
Societat

Les tres actrius de l’anunci ‘Envàs, on vas?’ apareixen degollades al costat d’un contenidor dels grocs

Les tres actrius que protagonitzen l’anunci Envàs, on vas? han aparegut degollades aquest matí en un carrer del Born, a Barcelona. Una patrulla de la Guàrdia Urbana ha trobat els seus cossos, ja sense vida, apilats al costat d’un contenidor “dels grocs”. Els agents han explicat que els encantaria “donar una informació més acurada del lloc dels fets”, però que no saben “què collons diferencia un contenidor groc d’un altre de color verd o blau. Tot això del reciclatge, i de la varietat cromàtica en general, està complicant molt la nostra feina”, han afegit.

Els que sí que saben distingir els diferents tipus de contenidors que hi ha a la via pública són els membres de la Divisió Científica dels Mossos d’Esquadra, que han mostrat la seva “perplexitat” per un crim que consideren “del tot aberrant. Abandonar tres cadàvers al peu d’un contenidor d’envasos és una brutalitat repugnant. Tothom sap que s’haurien d’haver deixat amb la brossa orgànica”. Potser per això, la Policia catalana està convençuda que el mòbil del crim és “el provocar per provocar. La típica venjança atroç per motius de reciclatge. Sense més”.

Les primeres hipòtesis policials apunten que el presumpte assassí podria ser daltònic. “És un col·lectiu difícil. Marginal, ens atreviríem a dir. L’últim que faltava és que sortissin tres dones per la tele recordant la importància de saber identificar cada tipus de contenidor a partir del seu color. Un cop massa dur per a algú que ja pateix diàriament el despreci de la societat”. La segona via d’investigació dels Mossos és que el presumpte homicida tingui orelles. “És una opció que tampoc descartem. La puta cançoneta de l’Envàs, on vas? trenca qualsevol barrera de cerumen i penetra fins al fons de l’oïda per rebentar el timpà. Una sensació força molesta. Suficient com per empènyer a matar”.

Per retre un sentit homenatge a les víctimes, el líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha convidat la classe política i el conjunt de la societat catalana a seguir l’exemple de “les tres màrtirs del reciclatge”. Al seu entendre, “la voluntat d’aquestes noies era inequívoca: els catalans hem de saber separar correctament. I això és el que fem des del primer dia al nostre partit. Perquè els de casa mai no serem com els musulmans. És el moment de fer una bona neteja”.

La intenció d’Anglada és “versionar l’anunci actual perquè també s’emeti per TV3”. En aquest cas, l’eslògan del nou espot seria Els d’una família immigrant, on van?. I les opcions es limitarien a “una comissaria, una presó o una pastera per tornar al seu país”. Tot i així, en un gest cap a les actrius assassinades i la seva campanya, Anglada també oferirà la possibilitat de tancar els immigrants “en qualsevol contenidor”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies