benegre.cat
Esports

Guardiola fitxa pel Bayern “per convèncer Merkel de les bondats de la independència de Catalunya”

Després de fer-se oficial el seu fitxatge pel Bayern de Munic, Josep Guardiola ha assegurat que, tot i la multitud de propostes rebudes, finalment s’ha decantat per l’oferta del club bavarès “per una qüestió de país. Vull aprofitar la proximitat que ara tindré amb la cancellera alemanya, Angela Markel, per convèncer-la de les bondats de la independència de Catalunya. La nostra nació s’està jugant el seu futur i vull aportar-hi el meu granet de sorra”. Segurament per això, l’ajudant de Guardiola en aquesta nova aventura serà el també exjugador blaugrana Oleguer Presas, que a finals de la temporada passada va decidir penjar les botes per passar a penjar cartells electorals de la CUP. “L’Oleguer està encantat amb la idea. De fet, ja està de camí cap a Munic. El contracte no entra en vigor fins l’1 de juliol, però ha volgut sortir amb temps perquè hi va en bicicleta. Ja sabeu com és amb aquestes coses”, ha explicat el tècnic de Santpedor.

L’arribada de Pep Guardiola al club més llorejat d’Alemanya està subordinada al compliment d’una sèrie de clàusules que han de servir “per projectar la imatge de Catalunya al món”. Així, algunes de les condicions que ha imposat l’exentrenador del Barça són que Moritz passi a ser el principal patrocinador de la tradicional Oktoberfest o que Lluís Llach tingui els permisos necessaris per muntar una paradeta a la Brandenburg Tor per vendre-hi gorros de llana i alguns dels seus èxits descatalogats. “Quan els alemanys escoltin les seves cançons amb aquells gemecs, entendran el patiment extrem a què hem estat sotmesos els catalans durant tots aquests anys. Vull deixar-los ben clar que potser som un poble humiliat, però no vençut”, ha comentat Guardiola.

A nivell esportiu, la primera decisió de Guardiola és que l’excorresponsal de TV3 a Alemanya, Martí Anglada, emuli el paper de Manel Vich al Camp Nou i canti les alineacions del Bayern abans de cada partit a l’Allianz Arena. “La seva pronunciació és enciclopèdica. O té ascendència germànica, o s’ha passat mitja vida amb un mitjó brut a la boca. Potser ja és hora que ens expliqui la veritat”. Pel que fa la parcel·la de fitxatges, l’únic reforç confirmat fins al moment és el de Guti, l’exjugador del Real Madrid. “Imagina’t que has d’explicar al país més poderós d’Europa que als espanyols no els agrada treballar. O que el Borussia Dortmund et fot una pallissa a la primera jornada de la Bundesliga i necessites l’adreça d’una discoteca de Munic per anar a ofegar-hi les penes. Guti és un jugador polivalent que ens pot solucionar tots dos problemes”, ha argumentat el de Santpedor.

Les connotacions sobiranistes del nou projecte de Pep Guardiola al capdavant del Bayern ja han aixecat suspicàcies al si del govern espanyol. “L’executiu de Mariano Rajoy ha advertit els catalans que no mesclin política i futbol. Això és cosa nostra, que ho fem molt millor. Ens hi dediquem oficialment des de 1939”. De moment, i com a mesura de protesta, l’ambaixada espanyola d’Alemanya “deixarà de consumir cervesa germànica i cava català. Farem les recepcions oficials amb alcohol d’alta graduació”, ha avançat el mateix Rajoy. “Ens és igual si els nostres representants a l’estranger acaben ebris. Veient el seu comportament habitual, estem convençuts que ningú no notaria la diferència”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies