benegre.cat
Notícies

El referèndum inclourà l’opció d’esdevenir part de Suïssa

Catalunya, suïssaEl govern català ha donat més detalls sobre el futur referèndum per a l’autodeterminació i ha anunciat que es preguntarà als ciutadans si volen que Catalunya esdevingui part de Suïssa o bé es proclami un estat independent. El conseller de la Presidència i portaveu de l’executiu, Francesc Homs, ha assenyalat que seria “el camí més ràpid per recuperar els calers que ens deu Espanya” i ha recordat que “arreglaria el problema de quedar fora de la Unió Europea”. Segons ha trascendit, el govern suís veuria amb bons ulls oferir ampara i annexionar-se Catalunya com “un agraïment pels serveis prestats. Amb la desviació del seu diner públic tots ens hem fet posar aixetes d’or a casa”, el que ha disparat la tensió tensió diplomàtica entre Espanya i el país alpí.

Catalunya podria separar-se d’Espanya… per passar a formar part de Suïssa. És una de les variables que contempla el govern de cara al referèndum previst per a la 2014, sempre i quan “Saturn faci conjuntura amb Júpiter, volin les vaques i Alexis Sánchez marqui”, ha recordat Homs. L’home fort de la Generalitat ha explicat que si es reuneixen les citades condicions i la consulta prospera, el poble català tindrà l’opció d’escollir cedir la seva sobirania a Suïssa.

“És una aposta intel·ligent, la millor drecera per recuperar el que ens deuen els espanyols.  Que guardessin els diners de la seva corrupció a La Caixa, seria un somni”, ha defensat Homs, a més d’afegir que “tenim moltes coses en comú amb Suïssa. Si ells són sempre neutrals, nosaltres som experts en marejar la perdiu”. L’eventual aliança amb Suïssa deixaria a Catalunya fora de la Unió Europea, tot i que Homs ha assegurat que estan disposats a assumir “tenir una de les rendes per càpita més elevades del món i els nostres bancs plens dels diners de les grans fortunes mundials. I sense el rei a les monedes. Si aquest és el preu que hem de pagar, farem el sacrifici”.

La proposta arriba en ple cas Bárcenas, després que l’Audiencia Nacional hagi decidit investigar comptes a Suïssa de l’extresorer del PP per valor de 22 milions d’euros. Precisament, el pressumpte corrupte s’ha defensat assegurant que “tot és un malentès molt divertit. Vaig pensar que com que era tresorer, havia de guardar jo els diners”. La situació ha disparat una greu crisi diplomàtica entre Suïssa i Espanya, que acusa els alpins de “massa transparència” i revifa velles ferides entre els dos estats. Aquesta matinada, un turista suís ha estat detingut a Madrid quan treia diners d’un caixer automàtic perquè “ja tenen prous diners nostres”, afirmen fonts de la Policia Nacional.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha volgut sortir al pas de la polèmica que afecta el seu partit amb una compareixença extraordinaria davant els mitjans de comunicació: “He passat la nit menjant gelat de xocolata i mirant El Diari de Bridget Jones i Els ponts de Madison per passar la pena que em fan els desallotjaments, però us asseguro que lluitarem contra la corrupció que afecta els banquers suïssos. De seguida ho expliquen tot i et deixen amb el cul a l’aire. I això ens pot passar a tots”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies