benegre.cat
Notícies

Pilar Rahola confessa que no va de rebaixes perquè els cartells de ‘Liquidació total’ són ofensius per als jueus

Pilar Rahola ha tornat a posar el dit a la nafra.L’escriptora i tertuliana Pilar Rahola ha assegurat que no va mai a comprar a les botigues que fan rebaixes perquè troba que “els cartells amb la inscripció Liquidació total són ofensius per als jueus”. Rahola sosté que, “a través de missatges subliminals com aquest, els establiments comercials estan lloant la barbàrie nazi, fins al punt de convertir-se en la nova punta de llança de la judeofòbia a Occident”. Una  xacra que, al seu entendre, també està arrelant molt perillosament en la societat catalana. “És esfereïdor. No paro de veure dones que compren pijames de ratlles per als seus fills. Hi ha alguna manera més mesquina de burlar-se d’una pel·lícula que denuncia l’Holocaust? Què serà el següent: que la llista de Schindler passi a ser la de la compra? No fem broma amb aquest tema, si us plau. No en fem”, ha insistit.

En un article publicat a la pàgina web de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel, Pilar Rahola també ha assegurat que ja fa anys que va deixar de comprar plastilina en defensa del sionisme. “Em va saber molt de greu, perquè m’encantava recordar quan anava a l’escola i creava formes de titoles amb les meves amigues de classe. Però plastilina és una paraula que s’assembla massa a Palestina. És més: la plastilina és modelable i, curiosament, els palestins també volen modelar les seves fronteres per tal d’apropiar-se de terres que no són seves. Tot va connectat. Així que els meus fills ja ho saben: a casa, res de plastilina. Si es volen entretenir fent figuretes, que facin servir les peces de plàstic de Lego, que són més sòlides i resistents. Com el mur de Cisjordània. Però millor que no fem broma amb aquest tema”, ha remarcat.

Les confessions de Pilar Rahola sobre el seu rebuig a les rebaixes i a la plastilina arriben després d’unes altres controvertides declaracions en què ella mateixa qualificava de “masclistes” els lavabos d’homes, ja que només estan pensats per al públic masculí. “És molt fort que, en ple segle XXI i en una societat democràtica, estigui mal vist que les dones hi puguin entrar. Què passa? Sóc menys home pel fet de tenir vulva? Estem negant el dret de les persones a decidir on miccionen en funció de la forma geomètrica dels seus genitals? O potser és que una dona no té el mateix dret que Paco Marhuenda a pixar de peu i sense eixugar-se? Trobo lamentable que la gent faci brometa amb tot aquest tema”, ha expressat de manera irada.

Les denúncies socials de Pilar Rahola són conegudes a mig món. L’últim exemple és el seu darrer viatge a la Xina, en què va demanar audiència amb Hu Jintao, líder de la dictadura comunista, per retreure-li que hagi convertit el seu país “en un autèntic gueto”. Segons Rahola, “pels carrers de ciutats com Beijing només hi ha restaurants xinesos i basars xinesos. I tots són regentats per gent xinesa. Per no parlar de la llengua… el coneixement i l’ús social del català és marginal. Però clar: sempre és més fàcil mirar-s’ho des de la distància i seguir fent la brometa. Així ens va”, ha afegit.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies