benegre.cat
Notícies

LinkedIn llança una versió per a professionals de la corrupció

Els usuaris podran destacar les habilitats especials dels seus companys de delicte

La xarxa social per a professionals LinkedIn ha anunciat l’estrena d’una versió especial per a corruptes batejada amb el nom de CorruptIn. El CEO de la companyia, Jeff Weiner, ha explicat que “facilitarà la gestió de trames il·legals, tràfic d’influències i intercanvi d’informació”, ja que volen que els usuaris “trobin a CorruptIn tot el que necessiten per aixecar el seu imperi”. Així, el sistema estarà xifrat i vinculat amb bancs suïssos, inclourà l’opció de crear i participar en grups tancats “per organitzar millor cada màfia” i fins i tot es podran veure els currículums delictius dels altres usuaris “per escollir el més capacitat per a la propera estafa”. Weiner ha confirmat que la xarxa debutarà a Espanya perquè “el terreny està abonat i els usuaris potencials es compten per milers”.

Els professionals de la corrupció tindran, finalment, la seva pròpia xarxa social gràcies a una plataforma desenvolupada per LinkedIn que els oferirà “una experiència integral, tots els trapis a un click de distància”. CorruptIn tindrà una interfície molt semblant a LinkedIn però “amb un twist” i inclourà un espai per exposar el currículum personal; indicar en quins casos de corrupció s’ha participat i especificar quants diners il·legals s’han guanyat. A més, es podran rebre recomanacions de companys de projecte per ressaltar “les habilitats especials de cadascú. La idea és facilitar la interconnexió de professionals per fer millors estafes; robar més diners, a més gent i de manera més discreta”.

Com la seva matriu, CorruptIn es basa en la teoria dels sis graus de separació, segons la qual qualsevol professional del món està a un màxim de sis passos de qualsevol altre usuari: “Si l’usuari vol muntar una estafa a l’Argentina, posem per cas, CorruptIn el posarà en contacte amb professionals locals”. Entre d’altres funcions, integra l’opció d’organitzar grups de treball perquè “poder col·laborar entre mafiosos en un entorn de confiança i transparència és la clau de l’èxit. Si els de Filesa o Gürtel haguessin tingut CorruptIn, no els haguessin enxampat mai”.

Una de les eines que ha generat més expectatives és la de missatgeria. A més d’invitacions, CorruptIn oferirà l’opció d’enviar sobres de diners directament des de la plataforma: “Mai una icona ha tingut tant de significat, en aquest cas la del sobret”, ha rebrat Weiner. L’aplicatiu permetrà posar una adreça, amagar el remitent i enviar diners en efectiu des d’un banc suís a qualsevol bústia del món, resultant “una maniobra neta i sense rastre”. Per altra banda, la plataforma permetrà enviar missatges de veu sense utilitzar cap línia telefònica: “Internet és una arma de doble tall: si permet organitzar primaveres àrabs en secret, també permet muntar saraus il·legals de forma segura”.

CorruptIn s’estrenarà a l’estat espanyol el proper mes de febrer per la idoneïtat del territori: “Hi ha una gran massa d’usuaris potencials i, a més, són experts en corrupció. Els usuaris espanyols ens poden ajudar a millorar les funcionalitats i aplicacions de CorruptIn”, ha remarcat el CEO de l’empresa. Pel que ha pogut saber benegre.cat, algunes personalitats destacades del país han rebut ja una invitació per ser els primers usuaris de la plataforma, com és el cas del Duc de Palma, Iñaki Urdangarín, Félix Millet o Luis Bárcenas.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies