benegre.cat
Notícies

El món sardanista respon a la provocació de la comparsa d’Úbeda amb una violenta composició coral

SardanaLa societat catalana no s’ha quedat de braços plegats després del barroer atac al país per part d’una comparsa d’Úbeda (Jaén), que titllava els catalans de “manzanas podridas” i “rastreros”. Les primeres veus de resposta han arribat de fonts governamentals, que han recordat que “9 de cada 10 pomes que es produeixen a Andalusia les paga el PER”, si bé la rèplica més contundent ha sorgit del sector cultural. La Federació Sardanista de Catalunya en col·laboració amb la Cobla Sant Jordi ha impulsat la composició d’una sardana amb alt contingut polític, que ha estat qualificada de de “molt bèstia, extrema, el SAW de les sardanes, es podria dir”. El col·lectiu sardanista amenaça en “anar més enllà” i planeja enviar una tropa de grallers a Jaén “a tocar fins que plorin”.

S’apropa el carnestoltes a Cadis i s’obre la veda per a que senyors de mitjana edat es gastin el PER en disfresses de Pepito Grillo per humiliar Catalunya entonant rimes assonants davant un auditori eufòric. Enguany, la tradició encarnada per la comparsa La voz de la conciencia, d’Úbeda (Jaén), pagarà el preu d’haver dit que “no queremos beber su baba, ni costear su Generalitat”, entre d’altres insults. El món sardanista s’ha alçat a l’uníson per respondre amb una sardana “violenta, molt gore” de la que només ha trascendit part de la lletra d’una tirada de curts.

Andalusos, quina gràcia

aquell que ens canta, un gandul

i la vostra cançoneta

[vers no facilitat]

Representants de la Federació han assegurat que no volen generalitzar amb els andalusos perquè “els treballadors van venir a casa nostra buscant un futur millor i el van trobar. Ells també esperen haver d’anar al pueblo amb passaport”. Tot i això, remarquen la seva indignació i amenacen en enviar un escamot d’autèntics grallers que recorri Andalusia fins a Jaén “arrassant poblacions senceres”. El portaveu del col·lectiu ha detallat que “tocaran la gralla fins a fer mal, en la nota més aguda. Fins que Andalusia sencera exigeixi la nostra independència”.

La sardana, de la que encara no s’ha confirmat el títol, s’estrenarà aquest proper diumenge a les 19:30 a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, en el que es preveu serà un acte multitudinari, “com els últims que hi ha hagut a la plaça. Esperem milions de persones, com el dia de l’aprovació de la Declaració de Sobirania”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies