benegre.cat
Notícies

El Partit Popular, primer guardonat amb el Premi Nobel de Corrupció

nobelppL’Acadèmia Sueca ha fet oficial que el Partit Popular passarà a la història com el primer guanyador del Nobel de Corrupció, prestigiós reconeixement a la seva “èpica lluita contra la legalitat”. La categoria, estrenada enguany, respon a la voluntat de la institució sueca d’adaptar els premis al pas del temps: “Volem modernitzar-nos, el guardó a la Corrupció és un reconeixement al gran esforç que es fa per avançar en un camp on innovar no és fàcil”, han explicat fonts de l’organització. La cerimònia de lliurament se celebrarà d’aquí a dues setmanes a Estocolm, on es preveu la presència de destacats líders del partit: “Estem més acostumats a rebre diners de Suïssa que de Suècia, però si la medalla és d’or del bo, hi anirem”, asseguren al carrer Gènova.

Tal i com ha trascendit als mitjans de comunicació, les recents revelacions publicades a El País, segons les quals destacats dirigents del Partit Popular haurien cobrat diners en negre de la trama Bárcenas, han decantat la balança en favor de la formació política a ulls de l’Acadèmia Sueca. Un portaveu de la institució ha comentat que “té molt de mèrit. La Cospedal posant el crit el cel i ara resulta que, presumptament, es va emportar 15.000 presumptes euros. Una gesta així ha de rebre el reconeixement dels Nobel”.

L’Acadèmia menciona especialment “el mamoneig sense límits” que presumptament practica el presumpte partit polític i assegura que “és una manera molt maca d’homenatjar Alfred Nobel, l’impulsor dels premis. Ell va inventar la dinamita i el PP ha dinamitat qualsevol confiança de la ciutadania en la seva classe política. El cercle es tanca”.

Per la seva banda, la direcció del Partit Popular ha reiterat la seva innocència tot i que ha acceptat “de bon grat” tan destacat guardó: “Som tots innocents, menys el Bárcenas, que en realitat no era tan amic nostre. Acceptem el premi perquè ens han comentat que la medalla és d’or i pesa bastant”. El nou guardó, el Premi Nobel de Corrupció, s’afegeix enguanya en substitució del d’Economia perseguint una voluntat modernitzadora: “Per si algú ho dubtava, l’economia no existeix. Són els pares”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies