benegre.cat
Entrevistes

Vicky, cambrera: “els acudits dels clients no fan gràcia, fingim el riure”

cambreraCom és ser cambrera en un bar de menús?

Té coses bones i coses dolentes. Com la roba interior comestible.

Perdoni?

Sí: la roba interior comestible està molt bé, és molt sexy, molt passional i tal. Però freda no val res. O t’ho menges d’una tacada o has d’escalfar les calces al microones.

I què?

Que no ho feu, que després la casa fa una olor com rara. Doncs ser cambrera és igual: en el moment està bé, però arribes a casa i fas una olor rara.

A vostè li agrada treballar servint plats?

Crec que no hi ha res maco que portar menjar a humils treballadors que parlen amb la boca plena, fan bromes a crits i et miren els pits i el cul quan es pensen que no els veus.

És irònica?

És retòric?

Sí.

Jo també.

Miri, perquè m’entengui: fingeixo el riure. Ja està, és així. Vostè es pensa que és l’únic client graciós? L’únic que em fa riure? De veritat es pensa que és molt enginyós quan em diu “nena, això és una butifarra? Ja t’ensenyaria jo a tu”? Sí? De veritat?

No li fa gràcia, oi?

Com a un poll el cap d’un calb.

Les dones es comporten millor amb les cambreres dels bars de menú?

No. Són condescendents. No sé. Com que de petites a casa seva això de servir els plats a taula ho feia la mare, se senten violentades pel fet que els serveixi una altra dona. Com si elles haguessin avançat socialment i nosaltres no. Saps? Doncs fes-te l’estirada si vols, mona, però aquestes croquetes es posen a la cadera igual. No costa res somriure de tant en tant!

Què hi tenen a la fregidora?

Una bonica combinació d’olis que harmonitza els sabors. El bunyol de bacallà té gust de calamar, el calamar te gust de croqueta, la croqueta té gust de patata… aquesta última l’hem convertit directament en una nova tapa: la patatocreta. N’estem molt orgullosos. Li hem fet una foto i l’hem posat a la paret dels famosos, al costat del Pere Arquillué, que ha fet carassa.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies