benegre.cat
Personatges

Emprenedors: “faig infeliç a la gent; em paguen els dels llibres d’autoajuda”

autoajudaMontse Perllonga té un anell d’or, un de plata i un de coure. “Aquest és el que em vaig comprar primer, aquest segon i aquest tercer”, diu assenyalant-se els dits mentre buida un Martini al Sandor. Té 52 anys i, després que tanqués la fàbrica on treballava, va veure un camí: “molts dels meus companys, fets pols, es compraven llibres d’autoajuda. No tenien diners però necessitaven que algú els digués que tot aniria bé i que ells podien sortir endavant. Ho necessitaven. A partir d’aleshores cada persona feliç que veia em semblava que era perdre calés”.

Així és com va començar tot. La Montse va provocar una trobada entre els principals escriptors i editors de llibres d’autoajuda. Els va convocar en un dels hotels de Port Aventura. “Des de l’habitació de la sala de conferències veiem gent passant-s’ho de puta mare al parc d’atraccions. Gent feliç, gent rient”, explica en Damià. “Vaig mirar els meus potencials clients i els vaig dir: puc fer que aquesta gent s’arrossegui de dolor i supliqui ajuda. I aquí és on entreu vosaltres”. Actualment la Montse cobra un 5% del total de vendes de llibres d’autoajuda a Espanya i ha muntat un petit empori. “Tinc un petit equip de gent, de 25 persones, que busquen gent a l’atzar, se’n fan amiga i els convencen que tot es torçarà. És extraordinàriament fàcil”, afirma la Montse. I és que el context ajuda. En un moment com l’actual tothom té por encara que, de cara enfora, s’intenti dissimular. Els treballadors de la Montse l’únic que fan és atiar aquest malastruc que tots duem dins. “Amb un treball constant podem fer caure en la desgràcia unes 200 persones per setmana. No em miri així, no sóc un monstre. Només creem clientela, fem que la roda segueixi girant”, conclou la Montse buidant el segon Martini. Potser té raó. Calen miops per vendre ulleres, diabètics per vendre sacarina i grassos per vendre aquelles galetes d’arròs que tots sabem que són repulsives.  La Montse remata: “es tracta de crear una demanda que satisfem amb una bona oferta. Somrigui home, que ara li enfonsaré la vida”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies