benegre.cat
Notícies

Les autoritats sanitàries detecten ADN de cavall en un tros de carn de cavall

Cavall que consumeix cavallContinua creixent l’alarma a la Unió Europea per l’afer de la carn de cavall. Després de la detecció d’ADN de cavall en hamburgueses, lasanyes i raviolis suposadament de vedella, uns laboratoris alemanys han trobat ara ADN de cavall en un tros de carn de cavall. La descoberta ha agafat desprevinguts els òrgans de control del Parlament Europeu, que no han pogut amagar la seva sorpresa i estupefacció. “No ens ho esperàvem. Hem centrat tots els nostres esforços en detectar anomalies en els productes càrnics bovins i porcins, però hem oblidat que la carn de cavall també podia contenir ADN de cavall”, ha explicat un afligit Martin Schulz.

El president de l’Eurocambra ha insistit que la carn de cavall “no és perjudicial per a la salut humana”, tot i que ja ha avançat que, per evitar qualsevol tipus de problema, les autoritats sanitàries retiraran del mercat qualsevol producte que en contingui i, al mateix temps, faran sacrificar tots els cavalls que tinguin ADN de cavall. “Només es tracta d’una mesura preventiva. L’últim que voldríem és generar pànic o sensació de descontrol entre la població”, ha matisat el mateix Schulz.

La decisió de la Unió Europea arriba després que el Centre Europeu del Consumidor hagi detectat ADN de cavall en “llocs inhòspits”. Aquest és el cas d’un granger de Rialp, al Pallars Sobirà, al qual se li han trobat restes d’ADN de cavall als genitals. “De debò que no sé com ha pogut passar”, ha assegurat davant la unitat científica dels Mossos d’Esquadra i la seva dona. “Us juro que va ser ella! Se’m va tirar al damunt i no vaig poder fer-hi res. Feia temps que em buscava. La culpa és de les eugues, que es passegen per l’estable tot provocant”, ha acabat confessant entre plors.

Tot i així, el lloc en què s’ha detectat més ADN de cavall és al plató del programa Sálvame, a Sant Just Desvern. “És un altre tipus de cavall, sí. Però igual de perillós. I n’hem trobat en quantitats industrials a les venes dels tertulians”, han comentat des de la policia catalana. Els únics que de moment se salven de la polèmica són els restaurants xinesos. En un comunicat conjunt, els propietaris d’aquests establiments han recordat que ells no han fet servir mai carn de cavall perquè troben “molt més gustosa i econòmica la de gossos i gats”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies