benegre.cat
Esports

El Barça escenifica el seu rebuig a la monarquia tirant la Copa del Rei

SandroRosellEl FC Barcelona ha mostrat el seu “frontal rebuig institucional a la Casa del Rei i a tots els seus represenants” caient eliminat a les semifinals de la competició davant el Reial Madrid (1-3). En una roda de premsa extraordinària acompanyat del director esportiu i l’entrenador, el president Sandro Rosell ha defensat la “coherència política” del club i ha aclarit que “no és que a Jordi Roura li vagi gran el Barça”. El mandatari ha lloat “l’esperit de sacrifici” de la plantilla i ha dit estar commogut per l’actitud dels jugadors: “Si el partit de Cesc no és una enèrgica protesta contra el rei, ja em direu què és, i la càrrega simbòlica de l’espagat de Puyol en el segon gol l’entendrem amb el pas dels anys”.

Andoni Zubizarreta, director esportiu del Barça, ha reconegut el desinterès dels jugadors per “qualsevol cosa que faci tuf de monarquia o Espanya” i també ha destacat la figura del 4 blaugrana: “que faci totes les birres amb mariners i asiàtics que vulgui, el seu partit va ser inspirador pel filial. No és el què. És el com”. El qui va ser porter del Dream Team ha valorat molt positivament el joc de Pedro “com a exemple d’integració, és un català més” i ha afirmat que “a Messi el pa de motlle li sentà molt bé. Està un un estat de forma extraordinari.

Tot i la feliç eliminació, definida pel club com “una representació del nostre despreci al Rei”, Jordi Roura, entrenador blaugrana, ha admès que “la Lliga espanyola és diferent. Hi voldrem jugar quan siguem un país lliure, perquè a aquestes alçades anar a jugar a la Nova Creu Alta o el camp de l’Europa fa mandra”. El tècnic reclama a club i entorn “passar pàgina” i concentrar-se “en el que és realment important: el xandall pels partits me’l poso de tàctel o de punt? No paro de pensar-hi tota l’estona i em bloquejo”.

El conjunt blaugrana encara així unes jornades decisives, amb la vista posada a la Champions i la remuntada obligada en la visita del Milan. En arribar a la ciutat esportiva per l’entrenament matinal, Xavi ha explicat que l’equip està “alliberat” per haver-se tret la càrrega “d’haver de guanyar un títol que no volem” i s’ha acomiadat dels mitjans amb un “contra la corona sempre” tot fent banyes amb la mà. Per la seva banda, Piqué ha fet servir el seu compte de Twitter per desmentir els rumors que apuntaven que no va saber que tot era una protesta fins acabar el partit: “Clar que ho sabia! Us pensàveu que faria un penal així en sèrio? Moc Moc!”, ha tuitejat, adjuntant una fotografia qualsevol de la Shakira.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies