benegre.cat
Notícies

Chacón exigeix al PSC que respecti el seu dret a decidir “que els catalans no tinguin dret a decidir”

pscEl procés d’autodeterminació de Catalunya continua alimentant la tensió entre PSC i PSOE. Després que els socialistes catalans trenquessin per primera vegada a la història la disciplina de vot dels seus companys espanyols, ara ha estat Carme Chacón qui ha sortit a defensar la seva posició sobre el dret a decidir. L’exministra de Defensa, que es va absentar voluntàriament de la votació perquè hi estava en contra, ha exigit als seus companys del PSC que respectin el seu dret a decidir “que els catalans no tinguin dret a decidir”.

Chacón ha volgut desmarcar aquest gest de les seves aspiracions per liderar el PSOE i ha afegit que la seva conducta “no hauria de ser sancionada pels òrgans disciplinaris del PSC, perquè no hi ha cap llei que pugui invalidar la voluntat d’una persona. Les regles de joc no poden impedir mai que un ciutadà s’expressi lliurement. L’ordenament jurídic s’ha d’adaptar a les persones i no a l’inrevès”, ha recordat.

Sobre el procés sobiranista de Catalunya, en canvi, Carme Chacón ha insistit que “la conducta de molts polítics catalans –començant per la del president Artur Mas– sí que hauria de ser sancionada pels òrgans judicials de l’Estat, perquè no hi ha cap persona que pugui invalidar la voluntat d’una llei. Les regles de joc no poden impedir mai que una llei s’apliqui lliurement. Les persones s’han d’adaptar a l’ordenament jurídic i no a l’inrevès”, ha matisat.

El cert és que les paraules de l’exministra han caigut com una gerra d’aigua freda a la direcció nacional del PSC. “No les podem interpretar com un atac al lideratge de Pere Navarro. Més que res, perquè no en té. Però sí que ens han fet mal”, han reconegut des de la seu del carrer Nicaragua. “En casos així, el més normal és que s’imposi la jerarquia de partit: el PSOE sancionarà el PSC, el PSC sancionarà Carme Chacón, Carme Chacón sancionarà el seu fill, el seu fill sancionarà el més tontet de la seva classe i aquest últim sancionarà Pere Navarro. És un procés que posa cadascú al seu lloc i que reforçarà el nostre líder”, han assegurat els socialistes catalans.

Aliena a tota aquesta polèmica, Carme Chacón ha afirmat que el PSOE ha fet molt per a Catalunya. “Els insults d’Ibarra, Bono, Guerra o Chaves han provocat que molts catalans treguin l’amor propi i tirin endavant el país malgrat el dèficit fiscal. Ens han ajudat a cohesionar-nos i a ser competitius en situacions desfavorables. Que ningú ho passi per alt abans de criticar-los”, ha advertit. Chacón també ha avançat que el primer que faria com a hipotètica líder del PSOE és canviar la llei d’educació. “Faré que tots els alumnes només puguin pintar els seus dibuixos amb un sol color. No vull haver de decidir pel meu fill de només quatre anys. La imposició sobiranista s’ha acabat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies