benegre.cat
Notícies

El TC declara inconstitucional ser català i deixa fora de la llei a 7 milions de persones

En una sentència sense precedents, el Tribunal Constitucional s’ha avançat a que el Consell d’Estat hi presenti la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament de Catalunya i ha anunciat que “ser català és, a totes llums, il·legal i inconstitucional”. La sentència anul·la de facto la declaració sobiranista perquè “seria dues vegades inconstitucional” i deixa en una posició delicada als 7 milions de catalans, que seran citats a declarar un a un durant els propers mesos, acusats d’associació il·lícita i conspiració. El govern espanyol celebra el posicionament del TC i agraeix la “rapidesa del Tribunal més legítim que tenim”, a més d’oferir als catalans “que vulguin evitar la presó” empadronar-se a l’Aragó o al País Valencià com a “sortida digna de la il·legalitat”.

El Ministre de Cultura i Educació, Juan Ignacio Wert, ha estat un dels membres de l’executiu que més clarament ha respòs a la sentència del TC valorant que “és un pas necessari en el procés d’espanyolització d’aquesta regió de criminals”. Per la seva banda, Soraya Saénz de Santamaría, vicepresidenta i un dels homes forts del govern, ha lloat el sistema judicial espanyol per ser símbol “d’una gran cultura democràtica”, i ha recordat que encara hi ha feina per fer “mentres la llengua catalana segueixi sent legal”. Soraya ha afirmat que el govern portarà als tribunals “a tots els que ho mereixin”, si bé ha defensat que  “amb el Bárcenas ens ha passat que no trobem la grapadora per endreçar els papers i anar als jutjats, però hi estem treballant”.

Per la seva banda, el PSOE ha rebut amb gran alegria la sentència del Tribunal Constitucional i el seu líder, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha donat per acabat el debat intern amb el PSC perquè “són tots uns delinqüents fora de la llei, i no ho dic jo, ho diu un tribunal absolutament imparcial”. La socialista Carme Chacón ha estat una de les primeres catalanes en acollir-se a l’espanyolització exprés que ofereix Madrid i ja ha cursat el seu empadronament a Iznájar, “bressol del millor president que ha tingut la Generalitat”, segons ha explicat als mitjans, a qui ha confessat sentir-se “eufòrica per tenir una excusa i deixar de ser catalufa“.

Minuts després de l’anunci del Tribunal Constitucional, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha convocat una reunió extraordinària del govern i els seus socis per tractar l’assumpte. Segons ha pogut saber benegre.cat, les files convergents han provat d’aturar “l’alegria desmesurada” del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que s’hauria presentat al Palau de la Generalitat vestit d’Almogàver  i cridant Despertaferro! en interpretar la sentència del TC com “el vist-i-plau definitiu a fotre el camp d’aquest pou”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies