benegre.cat
Notícies

Un esplai català triomfa al Mobile World Congress amb un telèfon que incorpora un fil i dos envasos de iogurt

L’esplai Els Xulius, de Sant Pere de Ribes (Garraf), ha estat la gran atracció de la recent edició del Mobile World Congress a Barcelona. Els monitors de l’entitat han aprofitat la celebració del certamen més important del món en el sector de la telefonia mòbil per presentar-hi un innovador model de telèfon que ha captivat tots els assistents. Es tracta de l’iSplay, un aparell dissenyat colze a colze entre els nens i els monitors de l’esplai, i fet exclusivament a base de fils i envasos buits de iogurt.

El responsable de l’esplai ribetà, Andreu Gastro i Nteritis, ha comentat que el nou model trenca els esquemes preconcebuts fins ara en el camp de les telecomunicacions. “Ja no hi haurà més problemes de cobertura. Ni tan sols pels clients de Yoigo”, ha assegurat. Això és així perquè l’iSplay és el primer mòbil que prescindeix de les ones radiomagnètiques per comunicar-se únicament a partir de la potència de veu dels seus usuaris. “Com més força tingui una persona a les cordes vocals, a més distància podrà situar-se del seu interlocutor. És la millor manera de no dependre de la tecnologia. Tot dependrà de les seves aptituds físiques de cada client”, ha insistit.

En aquesta mateixa línia, Gastro ha subratllat que l’arribada de l’iSplay al mercat és, per sobre de tot, una aposta decidida per la comunicació total. “No volem més trucades fredes i fingides. S’ha acabat donar el pèsam des de la tassa del vàter. Aquest telèfon permetrà veure en tot moment com reacciona la persona amb qui estem parlant. Bàsicament, perquè el fil que separa els dos interlocutors només medeix dos metres. Serà com una conversa cara a cara, però amb un envàs de iogurt a la mà. Més interacció, impossible”.

Un altre dels avantatges de l’iSplay és que revoluciona el marcatge convencional a l’hora de fer una trucada. Tal com explica Andreu Gastro, el teclat actual se substitueix per “un sistema molt més còmode, en què es reforça el contacte personal”. D’aquesta manera, els usuaris només hauran de fer tres passos abans de començar a parlar amb una altra persona. El primer: triar l’individu a qui volen trucar. El segon: buscar-lo pel carrer o esperar-lo a la porta de casa seva, per poder explicar-li que el volen trucar per parlar amb ell. I el tercer i definitiu: en cas que aquest individu accedeixi a mantenir una conversa telefònica, passar-li l’intèrfon en forma d’envàs de iogurt. Un procediment que, segons el mateix Gastro, “et permet guanyar un temps molt valuós, ja que t’estalvies el moment sempre pesat de buscar un contacte a l’agenda del mòbil”.

Malgrat l’absència d’un teclat i fins i tot d’una pantalla, els creadors de l’iSplay consideren que el seu telèfon és tàctil. “Les mans dels usuaris hi jugaran un paper determinant, perquè hauran de sostenir l’aparell durant tota la conversa. En cas de no ser així, els podria caure al terra”, han advertit. De fet, el proper repte tecnològic de l’esplai ribetà és inflar un globus de plàstic per a una festa d’aniversari “amb la intenció d’esquivar la llei de la gravetat”.

3anysCURT

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies