benegre.cat
Notícies

Científics desxifren el significat de l’escultura “Núvol i cadira” d’Antoni Tàpies

Un equip internacional de científics ha anunciat avui haver tret l’entrellat a l’escultura que corona la Fundació d’Antoni Tàpies, obra del propi artista, després d’una investigació de més de 10 anys. El Dr. Arthur Arden, del MIT, ha reconegut que ha estat “una carrera de fons, molt dura” i ha demanat “cautela” alhora d’analitzar les conclusions: “El significat de Núvol i cadira és tèrbol; coses de Satanàs, l’opressió d’Espanya i això, tot molt fosc. La clàssica criptografia diabòlica”. Experts de la NASA, que han participat en la recerca “per descartar l’origen extraterrestre” del disseny, han confirmat la troballa i han coincidit en demanar “extrema prudència” en publicar-la: “Desitjaríem no haver descobert què ens volia dir Tàpies, no creiem que la humanitat estigui preparada per saber-ho”.

A hores d’ara, la confusió és generalitzada sobre què amaga la comunitat científica i quin era el missatge de l’artista barceloní. “Veus aquells ferros rebregats i no penses en un núvol, ni tampoc en el merder que devia ser l’obra i si els operaris van seguir de veritat un plànol. No pots pensar, perquè el cervell humà no pot processar tanta informació de cop”, ha explicat el Dr. Arden, assegurant que el seu equip va haver de recórrer a “drogues dures” per descodificar l’escultura d’Antoni Tàpies.

L’entorn dels investigadors, però, es mostra hermètic i adverteix que “les conseqüències de transmetre al món el significat de Núvol i cadira poden ser catastròfiques”. En les properes setmanes, una comissió de treball de Nacions Unides decidirà si es fan públiques les conclusions i es destapa el que ja és coneix com el secret de Tàpies, que té el cor món en un puny.

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha tret pit i el portaveu del govern, Francesc Homs, ha descartat un potencial perill i ha lloat la figura de l’artista: “Es pot dir que Tàpies era especial. Fins i tot que la majoria de coses que feia no s’entenien. O que són difícils de mirar. Horroroses fins i tot, si tu vols. Però era radicalment català i a la Gene tenim quadres seus per tot arreu”.

Fonts properes al govern alimenten la teoria que l’enigmàtica escultura podria contenir “les instruccions per assolir la independència” i que podria ser la gran aposta per engegar el procés sobiranista: “No tenim gaire cosa més, què voleu que us hi digui”, ha semblat assentir Homs a preguntes dels periodistes.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies