benegre.cat
Notícies

L’èxit de vendes “Cinquanta ombres d’en Teo” bat tots els rècords de la indústria editorial

Poques vegades una novetat literària havia impactat les llibreries catalanes com ho ha fet Cinquanta ombres d’en Teo, venent prop de 30.000 còpies en els seus primers tres dies al mercat. La novel·la narra el despertar sexual d’en Teo, una aventura que la crítica ha descrit com “un viatge d’innocència i dolor a parts iguals, amb molta llaminadura però també molt làtex i cuir”. El trio d’autores, sota el nom de Violeta Denou, asseguren que han volgut fer créixer el personatge perquè “combinar infància i sadomasoquisme sempre és complicat”. Al seu parer, la maduresa d’en Teo és el gran reclam “per a una generació de dones i mares insatisfetes sexualment, que van créixer amb el Teo i que ara desitgen saber la veritat sobre el color del seu pèl púbic”.

La història presenta un Teo crescudet explorant “un nou món de sensacions”, segons han explicat les autores, “no ens hem tallat amb les il·lustracions, li veiem tots els rínxols”. És només la primera part d’una trilogia que prosseguirà al 2014 i que involucra altres personatges de l’entorn del carismàtic pastanga. “A Teo va al Zoo ja s’intuïa un rotllet raro amb la Tina, la seva amiga asiàtica. Només hem volgut anar al fons de les seves perversions”, explica Violeta Denou.

A jutjar pels comentaris a les xarxes socials i als principals portals de crítica literària, que es compten per milers, el llibre enganxa les seves lectores: “El llegeixo a la feina, a casa, al lavabo, al cotxe i ahir, llegia mentres el meu marit provava de fer-me l’amor”, assegurava una lectora en un conegut fòrum online, i rebia la resposta d’una altra fan que havia plastificat una còpia “per llegir-lo a la dutxa”. El peto del Teo i la clàssica fantasia del repartidor també ha estat un dels temes recurrents a la comunitat de lectores.

L’èxit massiu de Cinquanta ombres d’en Teo, però, no ha agafat a ningú per sorpresa, assegura el Catedràtic de Psicologia Social de la UB, Ivan Tejedor: “Va a un públic molt ampli i fàcil d’acontentar, dones amb marits que ja no donen la talla i que veuen en aquest llibre una escapatòria il·lustrada amb un llenguatge visual que entenen”. Tejedor ho diferencia del públic masculí, que defineix com “molt més bàsic, gairebé tan simple com un maó. Les subtileses del despertar sexual d’en Teo estan fora del seu abast”.

Segons han confirmat a Benegre.cat fonts editorials, ja s’han venut els drets de l’obra per a la seva adaptació ciematogràfica, que arribarà als cinemes a la tardor del proper any. Tot i que encara no han trascendit noms, es dóna per fet que serà una producció catalana, amb directors i actors de casa “per garantir que complirà els estàndards de qualitat del cinema català: una història depriment amb els de de sempre”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies