benegre.cat
Notícies

La suspensió de "Veterinaris" posa en peu de guerra els animalistes

La direcció de Televisió de Catalunya ha anunciat aquest matí la suspensió provisional del programa Veterinaris, després de la pressió efectuada per diverses plataformes d’aturats i afectats per la crisi, que titllaven el programa de “pamflet de la despesa supèrflua”. Els crítics amb la producció argumenten que “cobra més el veterinari per curar-li les ferides al periquito que jo de pensió, és de molt mal gust ensenyar-ho per la tele” i reclamen “una mica de sensibilitat” a l’ens públic. Per la seva banda, associacions pro-animals ja han exigit recuperar immediatament el programa i han anunciat mobilitzacions sota el lema “Pel meu hàmster donaria la vida”, amb la intenció de guanyar suports.

La cancel·lació sine die de Veterinaris ha reobert la vella ferida entre els animalistes i els que consideren que “gastar-se la pasta en animals és molt de pijos”, un dels arguments esgrimits per diverses plataformes d’aturats i perjudicats per la situació econòmica. Un comunicat del col·lectiu assegura que “TV3 es recrea amb la desigualtat social” i exemplifica que “hi ha famílies senceres que mengen un mes amb el que cobra el veterinari de la camisa de flors per prendre-li la febre al conill de la senyora de torn”.

Tot i que el programa ja ha estat oficialment apartat de la graella, on serà substituït per una reposició de Banda Ampa, la direcció de TVC podria estar considerant un canvi d’hora de cara al futur: “Segurament ens vam equivocar posant Veterinaris al prime-time, no és gaire agradable veure com un veterinari rural li fot el braç fins a l’aixella a una euga per darrere mentres estàs menjant un plat de llenties”, han admès a benegre.cat fonts de la televisió pública.

A l’altra banda de la balança, els pro-animalistes han posat el crit al cel i han anunciat una violenta campanya “per recuperar aquest meravellós homenatge televisiu a la relació animal-home”. Portaveus del GALL (Grup d’Animalistes Llibertari) han defensat que “el que una persona sent pel seu animal no s’ha de jutjar. I què si el teu millor amic és una tortuga? O un tapir? No és una cosa que es pugui valorar amb diners. Pel que val un fill, pots tenir 12 gats i ells no et fallen”.

En to amenaçador, els integrants de la plataforma han anunciat que no pararan fins forçar a TV3 a recuperar la producció: “Ens disfrassarem de bistec, exhibirem imatges gore d’animals patint a Plaça Sant Jaume, ho farem tot. Al món hi ha dues classes de persona: els que donarien la vida pels animals i els que volen matar-los a tots. Només demanem que la televisió d’aquest país es posicioni. És el mínim”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies