benegre.cat
Notícies

Troben la mare de la Constitució espanyola en un poblet d’Albacete

Un equip de periodistes d’investigació de Televisió de Catalunya i la BBC han aconseguit identificar la mare de la Carta Magna del 1978, amagada a les cases de La Pared (Albacete) després de més d’una dècada de recerca. “Amb set pares, allò era un camp de pastanagues, no sé si m’explico”, confessa Josefa Rebollo, de 63 anys, en un intens relat que TV3 emetrà al proper 30 Minuts. Pepa, com la coneixen els seus, assegura que va renunciar a la custòdia de la Constitució perquè “era una mica malxinada, com el típic fill que quan es fa gran no et cau bé” i culpa els seus anomenats Pares: “Hi havia en Fraga, el risc que al final la criatura ens sortís rana era molt gran. M’agradaria demanar disculpes”.

El testimoni de Pepa Rebollo detalla com es va engendrar la Constitució espanyola i la participació dels altres set responsables, entre ells els catalans Miquel Roca i el desaparegut Jordi Solé i Tura. “Entre el Fraga i el Peces-Barba no hi havia molta coordinació, era molt incòmode”, relata Rebollo, de qui no es tenien notícies des del 1981. “Quan el cop d’estat em vaig rajar”, reconeix conmoguda, víctima de la vella història de la dona menystinguda per la política.

La notícia arriba en ple debat sobre la Constitució espanyola després que el PSOE n’hagi insinuat una eventual reforma. L’actualització del text que medita Rubalcaba passaria per utilitzar paper reciclat en comptes de l’habitual foli blanc: “És el punt més clar de consens entre tots, símbol de la gran cultura democràtica que tenim com a país”, asseguren fonts socialistes.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies