benegre.cat
Notícies

Iniciativa no tornarà a celebrar la Diada de Sant Jordi perquè es nega a commemorar la mort d’un animal

La nova direcció d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), escollida aquest cap de setmana amb el 97% dels vots de la militància, ja ha pres la seva primera decisió oficial. El tàndem format per Joan Herrera i Dolors Camats ha assegurat que el partit ecosocialista no tornarà a celebrar mai més la Diada de Sant Jordi perquè es nega a commemorar “la mort d’un animal. Un animal imaginari, si voleu. Però un animal. Per tant, el deure de l’esquerra verda és estar al costat del Drac torturat i oprimit. Ara més que mai, hem de continuar sent la veu dels vençuts”, han dit.

En aquesa línia, Herrera i Camats han volgut recordar el “perill social” que, al seu entendre, amaga la llegenda de Sant Jordi. “Una història que s’alimenta de mitges veritats i de referències històriques no contrastades per colar, de manera subliminal, un missatge en favor del maltractament animal. Per no parlar de Sant Jordi…. un cavaller que mata animals en nom de Déu i a canvi d’emportar-se la filla del rei al llit. Això és propi d’un mercenari sexual. A no ser, clar, que la filla del rei sigui la infanta Elena. En aquest cas, això seria propi d’un desequilibrat mental”, han afirmat.

El duo ecosocialista també ha qüestionat obertament la festa literària que s’organitza amb motiu de la Diada del 23 d’abril. “Cada llibre publicat equival a dos arbres tallats. Fins quan permetrem que editorials i escriptors segueixin malmetent el medi natural? Aquesta gent hauria de ser perseguida i engarjolada. Ja ho deia en Hitler: la literatura serà la perdició de la humanitat”, han comentat Herrera i Camats. Els màxims dirigents d’ICV tampoc s’han estat de criticar els escriptors que signen llibres per Sant Jordi. “A qui volen enganyar? Allò no són firmes. Són gargots indesxifrables. Símbols satànics. O encara pitjor: la recepta d’un metge convergent”.

Les dures opinions de la nova direcció d’Iniciativa han sorprès la resta de formacions polítiques catalanes. Sobretot, els seus homòlegs de la CUP, rivals a l’hora d’aconseguir el vot de l’esquerra alternativa. En una roda de premsa des d’un ateneu propalestí de Nou Barris, David Fernández ha assegurat que la festa de Sant Jordi és un exemple d’integració. “Només cal veure la gran quantitat de gitanos que, per un dia, es posen a vendre roses en lloc de cocaïna”.

Al parer de Fernández, ICV “hauria de deixar-se de tantes tonteries i centrar-se en allò que realment preocupa els ciutadans. O és que hem de seguir fent la vista grossa amb la discriminació que pateixen les flors artificials? Què passa? Que hi ha plantes de primera i plantes de segona? Que no les hem de regar pel simple fet que no necessiten aigua? Maleït capitalisme. Ens ha deshumanitzat”.

Comentaris

TOP

Alerta galetes!

L’informàtic que manté aquesta pàgina web menja galetes i una autoritat invisible ens obliga a dir-t’ho. Si hi estàs d’acord, clica ACCEPTAR, sinó, et redirigirem a una pàgina russa amb virus.

Política de privacitat,

ACEPTAR
Aviso de cookies